Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

MIMORIADNY ONLINE Zelenskyj vyzval lídrov NATO, aby zrušili obmedzenia týkajúce sa útokov na Rusko

Volodymyr Zelenskyj Zobraziť galériu (5)
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: SITA/AP Photo/Rod Lamkey, Jr.)

WASHINGTON - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok znovu apeloval na lídrov členských štátov NATO, aby zrušili všetky obmedzenia uvalené na používanie nimi dodaných zbraní na vojenské ciele v Rusku. Uviedol to na spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomník NATO Jensom Stoltenbergom vo Washingtone, informuje o tom agentúra Reuters. Situáciu na Ukrajine sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

Čo znamená pre Ukrajinu NATO?

Čo znamená pre Ukrajinu NATO? (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

ONLINE

21:55 Rodiny indických vojakov, ktorí boli zabití v bojoch s ruskou armádou na Ukrajine, začali dostávať platby "z Ruska", informovala indická služba BBC 11. júla s odvolaním sa na dve rodiny, ktorých príbuzní boli zabití na Ukrajine.

21:45 Plán Spojených štátov dočasne umiestniť strely dlhého dosahu v Nemecku povedenie ku konfrontácii medzi Ruskom a Západom v štýle studenej vojny, uviedol vo štvrtok Kremeľ. Informuje o tom agentúra AFP. "Robíme stabilné kroky smerom k studenej vojne. Vracajú sa všetky atribúty studenej vojny s priamou konfrontáciou," povedal pre štátnu televíziu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

21:40 Kyjevské oblastné úrady vo štvrtok na platforme Telegram uviedli, že tamojšia protivzdušná obrana zasahovala proti nepriateľským cieľom pri hlavnom meste Kyjev a vyzvali miestnych obyvateľov, aby zostali v úkrytoch. Informuje o tom agentúra Reuters.

21:33 Súd v meste Birobidžan na ďalekom východe Ruska odsúdil 11. júla študenta na päť rokov väzenia za údajné odovzdanie umiestnení ruských jednotiek na Ukrajine Bezpečnostnej službe Ukrajiny (SBU).

21:16 Turecko a Ukrajina pripravujú konferenciu o potravinovej bezpečnosti a slobode plavby. Uviedol to dnes po rokovaní s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, píše agentúra Reuterts. Erdogan povedal, že Turecko sa usiluje o obnovu dohôd pre bezpečnú prepravu poľnohospodárskych produktov cez Čierne more.

21:03 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok znovu apeloval na lídrov členských štátov NATO, aby zrušili všetky obmedzenia uvalené na používanie nimi dodaných zbraní na vojenské ciele v Rusku. Uviedol to na spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomník NATO Jensom Stoltenbergom vo Washingtone, informuje o tom agentúra Reuters. "Ak chceme vyhrať, zvíťaziť... musíme zrušiť všetky obmedzenia," vyhlásil Zelenskyj. Dúfa, že spojenci Ukrajiny napokon učinia takéto rozhodnutie a umožnia jej zasahovať ciele aj hlboko v Rusku.

20:30 Bývalý vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Valerij Zalužnyj začal vykonávať svoju funkciu veľvyslanca Ukrajiny v Británii. Na platforme Telegram to oznámil samotný Zalužnyj, informuje o tom agentúra Reuters.

20:15 Americký prezident Joe Biden oznámil nový balík bezpečnostnej pomoci za približne 225 miliónov dolárov (zhruba 206,6 milióna eur) počas spoločného tlačového brífingu s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským vo Washingtone. 

19:55 Ruské bombardovanie východu a severovýchodu Ukrajiny si v štvrtok vyžiadalo najmenej päť obetí na životoch vrátane jedného dieťaťa, uviedli tamojší predstavitelia. Informuje o tom agentúra AFP.

19:40 Ukrajina chce usporiadať druhý mierový summit už za účasti Ruska. Kremeľ hystericky odpovedal odmietnutím.

19:10 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že absolvoval päťstranné rokovania s lídrami indo-pacifických spojencov Severoatlantickej aliancie na okraj summitu NATO vo Washingtone. Informuje o tom agentúra Reuters. "Diskutovali sme o situácii v indo-pacifickom regióne, ktorá sa rapídne mení a vyžaduje si jednotu a súdržnosť v bezpečnostných otázkach," uviedol Zelenskyj na platforme Telegram.

18:45 Čína odmietla názor, že podporuje rozsiahlu vojnu Ruska proti Ukrajine z 11. júla, pričom obvinenie NATO charakterizuje ako „provokatívne“.

18:25 Najmenej 53 ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku na Kryvyj Roh z 8. júla, informoval Jevhen Sytnychenko, šéf okresnej vojenskej správy.

18:22 Šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak dnes vyzval, aby boli zrušené obmedzenia, ktoré sa vzťahujú na zbrane, ktoré na Ukrajinu dodávajú jej spojenci. Jermak to dnes podľa agentúry Reuters povedal na okraj summitu NATO s tým, že by zrušenie podobných obmedzení "zmenilo pravidlá hry" v boji proti ruským okupantom.

18:10 Po tom, ako ruská raketa tento týždeň zasiahla najväčšiu ukrajinskú detskú nemocnicu, má Národný onkologický ústav v Kyjeve viac práce ako zvyčajne. Úder si vyžiadal evakuáciu desiatok malých pacientov, ktorí bojujú s rakovinou. Najmasívnejšie ruské bombardovanie ukrajinskej metropoly za posledné štyri mesiace silno poškodilo detskú nemocnicu Ochmelit, vystrašilo rodiny a vážne zasiahlo ich deti, ktoré bojujú s život ohrozujúcimi chorobami. Teraz niektoré rodiny riešia dilemu, kde v liečbe detí pokračovať, píše agentúra AP.

17:50 Americké tajné služby začiatkom tohto roka zistili, že Rusko plánovalo zavraždiť generálneho riaditeľa nemeckého výrobcu zbraní Rheinmetall, ktorý vyrába delostrelecké granáty a vojenské vozidlá pre Ukrajinu. S odvolaním sa na piatich nemenovaných predstaviteľov USA a Západu to vo štvrtok uviedla stanica CNN. Informuje o tom agentúra Reuters.

17:36 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho rumunský náprotivok Klaus Iohannis podpísali na okraj washingtonského summitu Severoatlantickej aliancie (NATO) desaťročnú bezpečnostnú dohodu. S odvolaním sa na kanceláriu ukrajinského prezidenta o tom informovala agentúra Reuters.

17:30 Prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal bilaterálnu bezpečnostnú dohodu so svojím rumunským náprotivkom Klausom Iohannisom 11. júla, oznámila prezidentská kancelária.

17:13 Indické štátne rafinérie rokujú s Ruskom o dlhodobej dohode o dovoze ropy, informovala 11. júla agentúra Reuters s odvolaním sa na nezverejnený vládny zdroj.

17:04 Ruská tajná služba FSB tvrdí, že zmarila pripravovaný teroristický útok na pravoslávny chrám v Majkope na severnom Kaukaze na juhu krajiny. Podľa FSB nemenovaný stúpenec medzinárodnej teroristickej organizácie, pochádzajúcej zo Strednej Ázie, plánoval zabiť duchovných a strážcov chrámu, ktorý by potom podpálil.

16:40 Ukrajina je spokojná s výsledkami summitu Severoatlantickej aliancie (NATO) vo Washingtone, kde dostala prísľub "nezvratnej cesty" k členstvu v tomto obrannom zoskupení. Vo štvrtok to povedal šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak, informuje agentúra Reuters.

16:10 Ruské úrady vo štvrtok zaradili Juliju Navaľnú na zoznam teroristov a extrémistov. Udialo sa tak iba dva dni po tom, čo súd v Moskve vydal príkaz na jej zatknutie. Informovala o tom agentúra AFP.

15:38 V Rusku vo štvrtok odsúdili študenta na päť rokov väzenia za to, že Ukrajine odovzdával informácie o pozíciách ruských jednotiek. S odvolaním sa na ruské médiá o tom informovala agentúra AFP.

15:15 Nórsko poskytne Ukrajine jednu miliardu nórskych korún (85,6 milióna eur) na posilnenie protivzdušnej obrany. Oznámil to vo štvrtok nórsky premiér Jonas Gahr Störe na summite NATO vo Washingtone, píše agentúra Reuters. "Ukrajinci potrebujú viac protivzdušnej obrany na ochranu svojho obyvateľstva pred ruskými bombami a raketami," uviedol Störe.

14:40 Ruská štátna spoločnosť Rostech vo štvrtok vyhlásila, že sa jej podarilo úspešne vykonať testy pancierov určených na ochranu kritickej infraštruktúry. Pancier má slúžiť na ochranu budov pred útokmi prostredníctvom dronov, granátov a strelných zbraní. Informuje o tom agentúra Reuters.

14:15 Štokholm je otvorený poskytnúť Ukrajine stíhačky Gripen po "dokončení programu F-16", ale ďalšie kroky závisia od Kyjeva, povedal pre Hlas Ameriky švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billstrom.

13:55 Moskva sa neplánuje podieľať na druhom medzinárodnom stretnutí zameranom na mierové riešenie vojny na Ukrajine. Uviedlo to vo štvrtok ruské ministerstvo zahraničných vecí s odôvodnením, že na summite sa budú presadzovať iba ukrajinské iniciatívy. Informuje o tom agentúra DPA.

13:24 Slovensko je ochotné a pripravené podporiť vytvorenie nového finančného balíka Severoatlantickej aliancie (NATO) na pomoc Ukrajine. Znamenalo by to navýšenie príspevku SR o takmer 105 miliónov eur. Podmienkou je, že si túto sumu môže započítať do výdavkov na obranu pri posudzovaní ich plnenia na úrovni minimálne 2 % hrubého domáceho produktu (HDP). Uviedol to prezident SR Peter Pellegrini po prvom dni rokovaní na samite NATO vo Washingtone.

13:00 Moskovský súd vo štvrtok zamietol odvolanie ruského aktivistu Olega Orlova (71) voči dvaapolročnému trestu odňatia slobody. Informujú o tom správy z agentúr Reuters a AFP.

Orlova, spolupredsedu skupiny na ochranu práv s názvom Memorial, uznali vo februári za vinného z diskreditácie ruskej armády. Protestoval voči vojne na Ukrajine a zároveň napísal článok, v ktorom obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina, že pretvára krajinu na "fašistický" štát.

12:56 Niekoľko tisíc ľudí sa už v Poľsku registrovalo do Ukrajinskej légie, novej dobrovoľníckej vojenskej jednotky určenej pre občanov Ukrajiny žijúcich v zahraničí. Oznámil to vo štvrtok poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. Informuje o tom agentúra PAP.

12:55 Litva poskytla ďalšiu vojenskú pomoc Ukrajine, ktorá sa od februára 2022 bráni pred ruskou inváziou. Uviedlo to vo štvrtok litovské ministerstvo obrany, informuje agentúra DPA.  Ukrajinská armáda dostala muníciu a vybavenie na obranu pred dronmi, priblížil litovský rezort obrany. Dodal, že Ukrajine poskytol aj skladacie postele. Finančnú hodnotu poskytnutej pomoci neuviedol.

12:27 Severoatlantická aliancia pri summite vo Washingtone adresovala Pekingu svoju doteraz najsilnejšiu kritiku spojenú s ruskou vojnou na Ukrajine. Uvádzajú to popredné americké médiá po tom, ako NATO vo vyhlásení obvinilo Čínu, že podporuje ruský vojenský priemysel. Podľa denníka The New York Times (NYT) sa zároveň aliancia snaží položiť základy trvalého partnerstva s Ukrajinou, zatiaľ čo sa nad summitom vznáša scenár návratu amerického exprezidenta Donalda Trumpa, ktorý podporu Kyjeva spochybňuje.

12:21 Ruský súd dnes zamietol odvolanie ochrancu ľudských práv Olega Orlova, ktorý bol za kritiku ruského vedenia kvôli vojne na Ukrajine odsúdený na 2,5-ročné väzenie. Ide o ďalšieho z radu odporcov režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý v rámci silných represií voči opozícii skončil za mrežami alebo v exile, píše agentúra AFP.

12:08 Moskva sleduje, ako sa vojenská infraštruktúra Severoatlantickej aliancie (NATO) približuje k ruským hraniciam, a bude musieť konať, aby Alianciu skrotila. Uviedol to vo štvrtok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na rozhodnutie USA posilniť ochranu svojich európskych spojencov. Informuje o tom agentúra Reuters.

11:51 Ukrajina zadržala v Čiernom mori neďaleko pobrežia Odeskej oblasti zahraničnú nákladnú loď a jej kapitána pre podozrenie, že pomáha Rusku nezákonne vyvážať ukrajinské obilie z Ruskom okupovaného Krymského polostrova. Oznámili to vo štvrtok Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) a generálna prokuratúra, informujú o tom agentúry Reuters a AFP.

11:48 Aktivity NATO predstavujú závažnú hrozbu pre ruskú národnú bezpečnosť a vyžiadajú si zo strany Moskvy odpoveď. V reakcii na doterajšie výstupy zo summitu NATO vo Washingtone to dnes podľa agentúry TASS uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Severoatlantická aliancia podľa neho podnecuje napätie v Európe a plne sa angažuje v konflikte na Ukrajine. Ten rozpútalo Rusko svojou plnohodnotnou inváziou spred vyše dvoch rokov.

11:26 Jeden muž zomrel a traja ľudia utrpeli zranenia pri ukrajinskom dronovom útoku na obec Rževka v ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti, oznámil vo štvrtok oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov. Informuje o tom správa z agentúry Reuters. "Dron napadol osobný automobil. V dôsledku poranení zomrel ešte pred príjazdom sanitky muž," uviedol Gladkov na sociálnej sieti Telegram.

10:26 Krajiny Severoatlantickej aliancie by mali dôrazne presadzovať dodržiavanie medzinárodného práva v Pásme Gazy, rovnako ako to robia v prípade ruskej invázie na Ukrajinu, povedal na summite NATO španielsky premiér Pedro Sánchez. Podľa denníka El País to vyhlásil na pléne za zatvorenými dverami. Španielsky denník v noci na dnes tiež napísal, že zatiaľ čo Ukrajina je v návrhu záverečnej deklarácie washingtonského summitu spomenutá viac ako 60-krát, Gaza ani raz.

10:12 Rusko vypracuje vojenskú odpoveď na plánované rozmiestnenie amerických rakiet s dlhým dosahom v Nemecku. Vyhlásil to vo štvrtok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Informuje o tom správa z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské štátne médiá.

"Bez nervov, bez emócií vypracujeme predovšetkým vojenskú odpoveď na novú hrozbu," cituje Riabkova agentúra TASS. Vysokopostavený ruský diplomat pritom tvrdil, že umiestnenie amerických rakiet v Nemecku je zamerané predovšetkým na poškodenie ruskej bezpečnosti.

9:29 Rusko v noci na stredu zaútočilo na Ukrajinu dvoma balistickými raketami Iskander-M a šiestimi dronmi Šáhid iránskej výroby. Oznámili to ukrajinské vzdušné sily, píše agentúra Reuters. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť všetkých šesť nepriateľských dronov nad štyrmi ukrajinskými regiónmi, uviedli vzdušné sily.

9:01 Ruská protivzdušná obrana zničila vo štvrtok neďaleko Moskvy dron, oznámil primátor ruského hlavného mesta Sergej Sobianin. Informuje agentúra Reuters. "Sily protivzdušnej obrany ministerstva obrany odrazili v okrese Stupinskij útok dronu letiaceho na Moskvu. Na mieste, kam spadli úlomky, podľa predbežných informácií nikto neutrpel zranenia a neprišlo k škodám," uviedol Sobianin na sociálnej sieti Telegram.

8:23 Predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí kritizuje účasť Arménska na summite NATO. Námestník ministra Michail Galužin uviedol, že svojou účasťou na summite Arménsko riskuje destabilizáciu južného Kaukazu a podkopáva vlastnú bezpečnosť. Informuje správa z agentúry Reuters a AFP.

"Rýchlym prehlbovaním spolupráce s tými, ktorých cieľom je strategická porážka Ruska, Jerevan riskuje vážnu destabilizáciu situácie na južnom Kaukaze, okrem iného aj na úkor vlastnej bezpečnosti," povedal Galužin. Dodal, že politici a odborníci v Arménsku si uvedomujú možné riziká, ktoré tieto neuvážené kroky môžu spôsobiť.

7:46 Čína svojimi dodávkami technológií dvojitého použitia umožňuje Rusku viesť vojnu na Ukrajine. Po dnešnom rokovaní summitu Severoatlantickej aliancie vo Washingtone to povedal generálny tajomník Jens Stoltenberg. Ostrá kritika na adresu Číny v tomto smere sa podľa neho odrazí v záverečnom vyhlásení aliančných štátov.

7:17 Český prezident Petr Pavel v stredu vo Washingtone rokoval s ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským o napĺňaní mierového plánu, situácii na bojisku či českej muničnej iniciatíve. Témou bolo tiež začatie prístupových rokovaní o vstupe Ukrajiny do Európskej únie. Novinárom to povedal odbor komunikácie prezidentskej kancelárie.

Rokovania delegácií sa zúčastnili aj šéf českej diplomacie Jan Lipavský, ministerka obrany Jana Černochová a náčelník generálneho štábu Karol Řehka.

Joe Biden, Petr Pavel a Jens Stoltengerg
Zobraziť galériu (5)
Joe Biden, Petr Pavel a Jens Stoltengerg  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

6:46 Budúcnosť Ukrajiny je v Severoatlantickej Aliancii, uviedli lídri členských krajín NATO v stredu vo vyhlásení zo summitu vo Washingtone a vyjadrili Ukrajine podporu na ceste k členstvu v Aliancii.

"Vítame konkrétny pokrok, ktorý Ukrajina dosiahla od summitu vo Vilniuse v oblasti požadovaných demokratických, hospodárskych a bezpečnostných reforiem. Keďže Ukrajina pokračuje v tejto dôležitej práci, budeme ju naďalej podporovať na jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO," píše sa vo vyhlásení zverejnenom v stredu.

NATO poskytne Ukrajine vojenskú pomoc v hodnote 40 miliárd eur

"Prostredníctvom proporcionálnych príspevkov majú spojenci v úmysle poskytnúť v priebehu budúceho roka minimálne základné finančné prostriedky vo výške 40 miliárd eur a zabezpečiť udržateľnú úroveň bezpečnostnej pomoci pre Ukrajinu, aby zvíťazila," uvádza sa vo vyhlásení zo summitu.

Krajiny sa zaviazali zohľadniť potreby Ukrajiny, príslušné rozpočtové postupy krajín a dvojstranné bezpečnostné dohody, ktoré spojenci s Ukrajinou uzavreli. "Potvrdzujeme naše odhodlanie podporovať Ukrajinu pri budovaní síl, ktoré budú schopné poraziť ruskú agresiu dnes a odradiť ju v budúcnosti," píše sa vo vyhlásení.

Spojenci sa na základe vyhlásenia zaviazali poskytovať vojenské vybavenie, pomoc a výcvik pre Ukrajinu, vrátane nákupu vojenského vybavenia, nákladov spojených s údržbou, logistikou a prepravou vojenského vybavenia, nákladov na vojenský výcvik, prevádzkové náklady spojené s poskytovaním vojenskej podpory Ukrajine, investície do obrannej infraštruktúry a obranného priemyslu Ukrajiny.

Spojenci majú v úmysle naďalej poskytovať Ukrajine politickú, hospodársku, finančnú a humanitárnu podporu, píše sa ďalej vo vyhlásení.

S prezidentom Zelenským sme viedli otvorený a priamy rozhovor

Prezident SR Peter Pellegrini sa vo Washingtone stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Stretnutie sa konalo v noci na štvrtok počas summitu Severoatlantickej aliancie. Podľa slovenského prezidenta viedli s ukrajinským lídrom otvorený a priamy rozhovor, Na úvod tlačovej konferencie prezident SR uviedol, že Slovensko rovnako ako ostatných 31 krajín vyjadrilo podporu záverečnému dokumentu summitu.

"Priebeh summitu nebol vôbec nejakým spôsobom komplikovaný, nakoľko došlo k zhode všetkých členských krajín na definitívnom znení záverov, ktoré sú prezentované, a preto celá diskusia prebiehala skôr v tóne, kde sme jednotlivé členské krajiny potvrdzovali naše pozície, naše postoje, prezentovali naše priority," povedal Pellegrini, podľa ktorého boli postoje SR pretavené do záverečného dokumentu.

Slovensko podľa prezidenta súhlasilo aj s časťou vyhlásenia, v ktorej sa uvádza, že Ukrajina sa stane členom NATO pod podmienkou, že s tým budú spojenci súhlasiť. S ukrajinským prezidentom diskutovali o aktuálnej situácii na frontovej línii, pričom Pellegrini zdôraznil, že nemôže zachádzať do detailov, vzhľadom k tomu, že šlo o rokovania za zatvorenými dverami. Prezident Zelenskyj ho však informoval, že niektoré pozície, alebo stav na frontovej línii okolo Charkova je odlišný ako ho prezentuje ruská strana.

Joe Biden, Peter Pellegrini a Jens Stoltengerg
Zobraziť galériu (5)
Joe Biden, Peter Pellegrini a Jens Stoltengerg  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

Podľa Pellegriniho so Zelenským a členmi ukrajinskej vlády rokoval aj minister obrany Kaliňák. "Hovorili o možnosti ďalších kontraktov pre slovenský vojenský priemysel, kde sa ukazuje, že rozhodnutie aj vlády Slovenskej republiky a súkromného investora navýšiť kapacity pri výrobe munície alebo hlavní, alebo pri znásobení produkcie našich zbraňových systémov ako Zuzana a iné, sa ukazuje ako veľmi efektívne, pretože je extrémny záujem od viacerých členských krajín o dodávky našich zbraňových systémov alebo munície," uviedol prezident SR.

Spomenul aj českú muničnú iniciatívu, do ktorej podľa neho Slovensko neprispieva peniazmi, ale kapacitami, čo podľa jeho slov uviedol aj ukrajinskému lídrovi. Zelenskyj sa informoval o zdravotnom stave slovenského premiéra Roberta Fica a privítal, že si premiéri oboch krajín telefonovali a dohodli sa na stretnutí vlád, ktoré sa na jeseň uskutoční na ukrajinskej strane. Na Ukrajinu by mal vycestovať aj Pellegrini, podľa ktorého by sa návšteva taktiež mohla konať na jeseň.

Pellegrini tiež potvrdil pripravenosť SR po útoku na detskú nemocnicu poskytnúť zdravotnú starostlivosť detským pacientom. "Sme pripravení, naše kapacity sú k dispozícii a je už len na ukrajinskej strane, či tieto kapacity využije, alebo nie," povedal prezident SR.

Viac o téme: PomocVojnaNATOUkrajinaPeter PellegriniVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu