Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Šok pri Viedni: Do kostola letničného hnutia niekoľkokrát narazil nákladiak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Nákladné vozidlo v pondelok niekoľkokrát narazilo do kostola letničného hnutia neďaleko Viedne a značne ho poškodilo. Uviedla to miestna polícia, píše agentúra DPA a APA.

K incidentu došlo v obci Brunn am Gebirge v spolkovej krajine Dolné Rakúsko približne o 16.45 h SELČ. Vodiča nákladiaku (32) zadržali. Do kostola, v ktorom sa nachádzali tri osoby, niekoľkokrát narazil zadnou časťou vozidla a spôsobil veľké materiálne škody. Muž na výsluchu tvrdil, že letničné hnutie zničilo jeho život, uviedla polícia. Nákladné vozidlo šoféroval pod vplyvom alkoholu. Incident vyšetruje regionálna protiteroristická jednotka spravodajskej služby.

archívne video

Hrozivé video z nehody na D1: Kamionista narazil do cestárskeho auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Zadržaný muž je občanom Rumunska a v Rakúsku žije od roku 2020. Pozornosť vzbudil už pred niekoľkými týždňami, keď roztrhal Bibliu. Počas pondelkovej cesty ku kostolu bol účastníkom piatich dopravných nehôd, pričom v štyroch prípadoch došlo k materiálnym škodám, informovala polícia. Dodala, že pri jednej z nehôd bol ľahko zranený chodec. Pri kostole boli poškodené aj dve autá.

Viac o téme: KostolNárazNákladiakViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu