Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Poľská armáda organizuje pre verejnosť letné výcvikové kurzy: Citeľné sú obavy o bezpečnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AeroVironment, Inc.)

VARŠAVA - Poľská armáda počas letných mesiacov organizuje 20 vojenských výcvikových programov, ktoré sú určené pre civilné obyvateľstvo. Desať percent účastníkov výcviku prejavilo záujem o možnosti budúceho náboru v prípade potreby, tvrdia organizátori. Informuje správa AFP.

V Poľsku sú citeľné obavy o bezpečnosť pozdĺž jeho východnej hranice s Bieloruskom, ktoré je spojencom Ruska. Varšava obviňuje bieloruské orgány, že v rámci hybridnej vojny povzbudzujú migrantov, aby nelegálne prekračovali hranice EÚ. V júni zomrel poľský vojak po tom, ako ho dobodali migranti pri pokuse prekročiť hranicu, pričom okolnosti tohto incidentu sa stále vyšetrujú.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Poľská armáda vníma bezplatné osemhodinové školenia aj ako príležitosť vzbudiť záujem potenciálnych regrútov. Účastníci výcviku sa na vojenskej základni juhozápadne od Varšavy učia strieľať, hádzať imitáciami granátov a učia sa o vojenskej taktike. Niektorí z nich pritom držia zbraň v rukách prvýkrát, píše AFP.

Spomedzi 200 účastníkov prejavilo desať percent formálny záujem o budúce možnosti náboru. "Vidíme, čo sa deje na Ukrajine," povedal podplukovník Zbigniew Kowalski z 25. leteckej brigády. "Vieme, aké vedomosti by mala mať spoločnosť, aby si poradila v dnešných podmienkach," dodal.

Viac o téme: BezpečnosťArmádaPoľskoVýcvikové kurzy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu