Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Požiar v centre pre utečencov v Nemecku si vyžiadal jednu obeť a 20 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMBURG - Jednu obeť na živote a 20 zranených si v pondelok vyžiadal rozsiahly požiar v centre pre utečencov v severonemeckom meste Buchholz in der Nordheide ležiacom neďaleko Hamburgu. Informuje o tom agentúra DPA.

Zmienené centrum pozostáva zo 48 obytných kontajnerov, v ktorých zriadili dočasné ubytovanie pre žiadateľov o azyl. Požiar vypukol približne napoludnie na prvom poschodí dvojpodlažného objektu. Na mieste zasahovalo zhruba 150 hasičov, ktorí prehľadávali všetky kontajnery. Plamene sa podľa hovorcu hasičského zboru podarilo dostať pod kontrolu pomerne rýchlo a záchranné operácie sa skončili v popoludňajších hodinách.

archívne video

Požiar autovraku v noci zamestnal nielen policajtov druhého bratislavského okresu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Vo vážnom stave je jeden policajt a zamestnanec zariadenia, ktorí utrpeli ťažké popáleniny. Hovorca hasičov bezprostredne nevedel informovať o závažnosti poranení ďalších osob, z ktorých viacero hospitalizovali. Identita obete, ktorej telo sa našlo v budove, zatiaľ nie je známa.

Príčina požiaru sa vyšetruje

Príčina vzniku požiaru sa stále vyšetruje. Podľa vyhlásenia polície sa ešte v pondelok ráno objavili náznaky hroziaceho požiaru. Policajti aj zamestnanci upozorňovali na zápach benzínu, pričom polícia dostala tip, že niekto zakladá v budove požiar.

Viac o téme: PožiarNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu