Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Zastavenie postupu v Pásme Gazy v súčasnej situácii by bolo bláznovstvo, tvrdí izraelský minister financií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

JERUZALEM - Izraelský minister financií Bezalel Smotrič v pondelok uviedol, že v súčasnej situácii by bolo veľkou chybou zastaviť ofenzívu izraelskej armády proti hnutiu Hamas v Pásme Gazy. Informuje o tom správa z agentúry Reuters.

"Hamas sa rúca a prosí o prímerie. Teraz je čas stisnúť nepriateľovi krk, kým ho nerozdrvíme a nezlomíme. Zastaviť sa teraz, tesne pred koncom, a nechať ho, aby sa spamätal a znova s nami bojoval, je nezmyselná hlúposť," napísal minister v príspevku na sociálnej sieti X.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Predstavitelia Izraela v tomto období pokračujú v rokovaniach o možnom prímerí s hnutím Hamas, pripomína Reuters. Sprostredkovatelia z Egypta, Kataru a USA sa už mesiace usilujú dosiahnuť dohodu o prímerí v konflikte medzi Izraelom a Hamasom a prepustení 120 rukojemníkov, ktorých militanti stále zadržiavajú v Pásme Gazy. Tieto snahy však zatiaľ úspech nepriniesli.

Smotrič je líder krajne pravicovej koaličnej strany Náboženský sionizmus. Začiatkom júna v súvislosti s dohodou o prímerí v Pásme Gazy pohrozil odchodom z vlády izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

Viac o téme: Minister financiíIzraelHamasPásmo GazyBláznovstvoZastavenie postupuBezalel Smotrič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu