Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Prezident Pellegrini odcestoval na samit NATO do Washingtonu

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini v pondelok dopoludnia odcestoval do Washingtonu, kde sa tento týždeň zúčastní na samite NATO. Informovali o tom z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

"Spolu s prezidentom Petrom Pellegrinim sa na samite zúčastnia aj podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (obaja Smer-SD, poznámka red.)," priblížili z prezidentskej kancelárie.

archívne video

Velenie jednotky NATO na Slovensku preberajú Španieli (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ako priblížilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, spojenci absolvujú vo Washingtone tri hlavné zasadnutia na úrovni hláv štátov a vlád. Prvé rokovanie bude v stredu (10. 7.) venované predovšetkým téme posilňovania kolektívnej obrany. Vo štvrtok (11. 7.) bude pracovný program pokračovať rokovaním za účasti predstaviteľov Austrálie, Nového Zélandu, Japonska, Južnej Kórey a Európskej únie. Samit uzavrie zasadnutie Rady NATO-Ukrajina.

Hlavu štátu okrem rokovaní na samite čakajú aj viaceré stretnutia s politickými lídrami, ale aj stretnutia s krajanskou komunitou. Minister zahraničných vecí sa vo Washingtone stretne v rámci bilaterálnych rokovaní so svojím poľským partnerom Radoslawom Sikorskim a fínskou šéfkou rezortu diplomacie Elinou Valtonenovou.

Viac o téme: CestaSamitNATOWashingtonPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu