Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

MIMORIADNY ONLINE Ukrajinské drony zaútočili na dva sklady ropy na juhu Ruska: Spôsobili rozsiahly požiar

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

KYJEV - Bezpilotné lietadlá vypustené Ukrajinskou bezpečnostnou službou (SBU) zaútočili v noci na nedeľu na dve ropné sklady v Krasnodarskom kraji ležiacom na juhu Ruska a spôsobili požiare. Uviedla to v nedeľu agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinské vojenské zdroje. Informovala o tom agentúra DPA.Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO 

Samostatná delostrelecká brigáda zničila ruský MT-LB (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:50 Maďarský premiér Viktor Orbán uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin mu povedal, že nemá pozitívne očakávania od prijatia dohody o prímerí pred začatím serióznych mierových rokovaní.

21:00 Holandsko začne Ukrajine "bezodkladne" dodávať stíhačky F-16. Oznámil to nový holandský minister zahraničných vecí Caspar Veldkamp počas svojej návštevy Kyjeva, ktorú absolvoval v sobotu spoločne s novým šéfom holandského rezortu obrany Rubenom Brekelmansom, podrobnosti o nej však boli zverejnené až v nedeľu.

19:55 Bezpilotné lietadlá vypustené Ukrajinskou bezpečnostnou službou (SBU) zaútočili v noci na nedeľu na dve ropné sklady v Krasnodarskom kraji ležiacom na juhu Ruska a spôsobili požiare. Uviedla to v nedeľu agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinské vojenské zdroje. Informovala o tom agentúra DPA.

Terčom prvého útoku bol sklad ropy pri obci Pavlovskaja. Dva výbuchy údajne spôsobili rozsiahly požiar dvoch nádrží s ropnými produktmi, ktorý sa ani v nedeľu nepodarilo uhasiť.Ďalší útok bol zameraný na sklad ropy v obci Leningradskaja. Podľa satelitných snímok boli poškodené najmenej tri palivové nádrže.

18:35 Ďalší ruský Su-25 zostrelil v Doneckej oblasti.

17:05 Poľsko a Británia sa zhodujú v potrebe naďalej podporovať Ukrajinu odolávajúcu ruskej agresii, ako aj v dalších otázkach týkajúcich sa globálnej bezpečnosti. Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski to médiám povedal po nedeľňajšom stretnutí s novým šéfom britskej diplomacie Davidom Lammym, uvádza agentúra PAP.

16:42 Tehotnú ženu hospitalizovali po ruskom útoku na Cherson.

15:20 Rusko v nedeľu oznámilo, že dobylo ďalšiu obec v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to zo správy agentúry AFP. Ruskí vojaci "oslobodili obec Čigari" v Doneckej oblasti, uviedlo ruské ministerstvo obrany. V sobotu ruský rezort oznámil, že jeho sily dobyli v Doneckej oblasti aj obec Sokil. Ukrajina pritom uviedla, že najintenzívnejšie boje na celom fronte v súčasnosti prebiehajú práve v Doneckej oblasti.

14:52 Uniknuté dokumenty naznačujú, že na Ukrajine bolo zabitých viac Rusov, ako sa doteraz predpokladalo.

13:34 Moskva použije na odrazenie útokov ukrajinských bezpilotných lietadiel zátarasové balóny.

12:37 Video výbuchov po útoku dronu na muničný sklad vo Voronežskej oblasti v Rusku.

12:05 Ukrajinskí vojaci ukazujú video ťažkých bojov v Serebrjanskom lese.

11:28 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 7. júlu, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

10:23 Ukrajina oslavuje Deň ukrajinského námorníctva. Dnes námorníctvo pracuje na boji proti Rusku na frontovej línii, najmä z mora.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu