Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

VIDEO z ktorého mrazí! Útok nožom v nákupnom centre si vyžiadal život iba 19-ročného vojaka: Ďalšia osoba utrpela zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TEL AVIV - Izraelský vojak prišiel o život a ďalšia osoba utrpela zranenia pri stredajšom útoku nožom, ktorý sa odohral v nákupnom centre v meste Karmiel na severe Izraela.

Páchateľ tohto útoku bol "neutralizovaný". Polícia sa domnieva, že by mohlo ísť o teroristický čin.Izraelský spravodajský web Ynet uviedol, že útočník, ktorý bol na mieste zastrelený, pochádzal z izraelského mesta Nahaf, kde žije početná arabská menšina. K zodpovednosti za útok sa doposiaľ nik neprihlásil, palestínska militantná skupina Islamský džihád však útok na platforme Telegram označila za "hrdinskú operáciu".

archívne video

Slovenská republika ponúkla vládnu letku na prevoz zranených osôb z Pásma Gazy, oznámil prezident Pellegrini (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

V prípade obete ide o 19-ročného seržanta izraelskej armády.Izrael pokračuje vo vojenskej ofenzíve v palestínskom Pásme Gazy, ktorá je odvetou za teroristický vpád kománd vedených radikálnym hnutím Hamas zo 7. októbra minulého roku.

V dôsledku vojny v Pásme Gazy eskalovalo aj násilie na Izraelom okupovanom Západnom brehu Jordánu, kde však už pred ofenzívou v palestínskej pobrežnej enkláve často dochádzalo k raziám izraelskej armády v palestínskych utečeneckých táboroch, ale aj k útokom na židovských osadníkov a k pouličným násilnostiam vyvolávaných palestínskymi radikálmi.

Viac o téme: NôžVojakútok Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu