Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dráma na jednej z najväčších vlakových staníc v Paríži: Vojak utrpel zranenia po útoku nožom, útočníka zatkli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Vojak hliadkujúci v okolí jednej z najväčších vlakových staníc v Paríži utrpel v pondelok zranenia po útoku nožom. Útočníka zatkli, uviedol francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informujeme podľa agentúr AP a AFP.

Darmanin na sociálnej sieti X napísal, že incident sa stal v blízkosti stanice Gare de l'Est. Vojakov život nebol ohrozený. Zdroj z prostredia polície pre AFP uviedol, že muž utrpel zranenie v oblasti pleca. Úrady motív útoku vyšetrujú.

Vojak bol jedným z členov protiteroristickej operácie Sentinelle, ktorá zaisťuje bezpečnosť ohrozených objektov. V Paríži sú zvýšené bezpečnostné opatrenia, pretože 26. júla sa vo francúzskej metropole začnú letné olympijské hry, pripomína AP.

V spojitosti s útokom nožom na vojaka v Paríži zatkli jedného muža

Francúzska polícia zatkla 40-ročného muža v spojitosti s pondelkovým útokom nožom na vojaka hliadkujúceho v okolí vlakovej stanice Gare de l'Est v Paríži. Informujeme podľa agentúry AFP.

Zdroj z prostredia polície pre AFP uviedol, že podozrivý útočník sa narodil v Konžskej demokratickej republike (KDR) a francúzske občianstvo získal v roku 2006. Ďalší zdroj dodal, že na vojaka podľa svojich slov zaútočil, pretože armáda v jeho krajine zabíja ľudí. Muž podľa zdroja počas útoku kričal, že Boh je veľký a vyhlasoval, že je kresťan. Tento podozrivý už v roku 2018 na smrť dobodal 22-ročného muža v Paríži a bol umiestnený v psychiatrickom zariadení. Pred súd sa však nepostavil, pretože voči nemu nebolo možné vyvodiť právnu zodpovednosť, píše AFP s odvolaním sa na súdne dokumenty.

Viac o téme: VojakútočníkFrancúzskoútok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu