Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Immer im Einsatz! MEGAškandál političky Le Penovej strany: Na FOTO pózuje s hákovým krížom

Ludivine Daoudiová mala na hlave čiapku s nacistickými symbolmi.
Ludivine Daoudiová mala na hlave čiapku s nacistickými symbolmi. (Zdroj: X)

PARÍŽ - Kandidátka francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie Ludivine Daoudiová odstupuje z druhého kola parlamentných volieb vo Francúzsku. Rozhodnutie padlo po zverejnení fotografie, na ktorej mala čiapku poddôstojníka nemeckého vojnového letectva Luftwaffe s hákovým krížom., píše Le Monde. Vzdušné sily nacistického Nemecka mali motto "Vždy v nasadení" (Immer im Einsatz pozn.red.)

Daoudiová, kandidátka v prvom volebnom obvode Calvados na severozápade Francúzska, získala v prvom kole volieb takmer 20 percent hlasov.

Oblastný predseda RN Philippe Chapron v utorok ráno pre rozhlasovú stanicu France Bleu Normandie objasnil, že Daoudiová sa takto dala vyfotografovať pred niekoľkými rokmi na burze zbraní v Saint-Pierre-sur-Dives.

„Jejda! Poslanecká kandidátka do Národného zhromaždenia Ludivine Daoudiová si pred odchodom z domu zabudla zložiť svoj obľúbený klobúk," posmievajú sa jej ľudia na sociálnych sieťach.

Fotografiu v pondelok na sieti X zverejnila kandidátka ľavicovej koalície Nový ľudový front (NFP) Emma Fourreauová, ktorá sa v tom istom obvode umiestnila na druhom mieste s 34,82 percenta hlasov. "7. júla nehlasujte za týchto špinavých fašistov," napísala.

Viac o téme: VoľbyMarine Le PenováNacistické symbolyLudivine Daoudiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu