Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Milei obhajoval svoje urážlivé komentáre na adresu brazílskeho prezidenta

Javier Milei
Javier Milei (Zdroj: SITA/AP Photo/Bernat Armague)

BUENOS AIRES - Argentínsky prezident Javier Milei v utorok pred plánovanou návštevou Brazílie opäť kritizoval svojho brazílskeho kolegu Luiza Inácia Lulu da Silvu. Informuje o tom agentúry Reuters.

Milei v príspevku na sociálnej sieti s nadpisom "dokonale hlúpy dinosaurus" obhajoval svoje predchádzajúce urážlivé komentáre, v ktorých je Lula podľa neho "skorumpovaný komunista". Zároveň ho obvinil zo zasahovania do predvolebnej kampane v Argentíne v roku 2023.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 828 (Zdroj: Facebook/General Staff of The Armed Forces of Ukraine)

Lula minulý týždeň uviedol, že Brazílčanom aj jemu samotnému Milei dlhuje ospravedlnenie za to, že povedal "veľa hlúpostí o Brazílii", ktorá je hlavným obchodným partnerom Argentíny. Úrad brazílskeho prezidenta najnovší Mileiho slovný útok nekomentoval. Argentínsky prezident sa počas najbližšieho víkendu chystá navštíviť Brazíliu, kde sa má stretnúť s najväčším Lulovým politickým rivalom, exprezidentom Jairom Bolsonarom. Milei od nástupu do funkcie v decembri minulého roka kritizoval mnohých ľavicových lídrov a urážal španielskeho premiéra aj prezidentov Kolumbie, Venezuely, Mexika či Bolívie.

Viac o téme: BrazíliaArgentínaJavier MileiLuiza Inácia Lula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu