Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Ekvádor zasiahlo zemestrasenie s magnitúdou 4,2, škody ani obete nehlásia

(Zdroj: gettyimages.com)

QUITO - Hlavným mestom juhoamerického štátu Ekvádor v pondelok otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 4,2, ktoré v niektorých štvrtiach prerušilo dodávku elektriny, ale nespôsobilo žiadne bezprostredné obete ani výrazné škody. Oznámil to ekvádorský geofyzikálny inštitút, informujeme podľa správy agentúry AFP.

Epicentrum zemetrasenia, ktoré udrelo v hĺbke deväť kilometrov krátko po polnoci miestneho času, sa nachádzalo 8,49 kilometra od hlavného mesta Quito, uviedol geofyzikálny inštitút na sociálnej sieti X. Zemetrasenie bolo cítiť aj v najmenej dvoch susediacich provinciách okrem tej, v ktorej sa nachádza hlavné mesto.

Obyvatelia cítili silné otrasy

Na záberoch od záchranných zložiek vidieť, ako obyvatelia vybehli zo svojich domovov na ulicu. Obyvatelia Quita na sociálnych sieťach uviedli, že cítili silné otrasy a niektorí hlásili popraskané steny budov. Primátor Quita Pabel Muňoz v statuse na sociálnej sieti X napísal, že niektoré štvrte hlavného mesta zasiahol výpadok elektrickej energie. Letisko, metro, ani úpravne a rozvodne vody či skládky odpadu podľa neho neutrpeli žiadne významné škody. Silnejšie zemetrasenie v tejto lokalite zaznamenali v marci minulého roka, keď mu namerali magnitúdu 6.8. Zahynulo pri ňom 15 ľudí.

Viac o téme: ObeteŠkodyZemetrasenie Ekvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu