Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Americký raper Kanye West podľa ruských médií pricestoval do Moskvy

Raper Kanye West
Raper Kanye West (Zdroj: TASR/AP/Evan Agostini)

MOSKVA - Americký raper Kanye West pricestoval v sobotu do Moskvy, informovali v nedeľu ruské médiá s odvolaním sa na ruskú producentku Janu Rudkovskú. Informuje o tom agentúra AFP.

"Kanye West je už v Moskve! To je skvelá správa, zostáva v centre hlavného mesta," citovala štátna tlačová agentúra TASS príspevok producentky v aplikácii Telegram. Na krátkom videu v jej príspevku vidno rapera od chrbta v chodbe stanice metra Ochotnyj rjad. Štadión Lužniki, na ktorom mal údajne vystupovať, pre štátne médiá uviedol, že nemá informácie o prípadných koncertoch slávneho rapera. Podľa niektorých médií pricestoval na oslavu okrúhlych narodenín ruského dizajnéra Gošu Rubčinského, a nie na koncert.

Západní umelci po rozpútaní vojny na Ukrajine prestali vystupovať v Rusku, pretože invázia Moskvy viedla k rozsiahlym americkým a európskym sankciám a obmedzeniam pre cesty do tejto krajiny. Vyjadrenia Kanye Westa v Spojených štátoch v minulosti vyvolali množstvo škandálov. Na sociálnych sieťach mal tiež sériu antisemitských príspevkov a v jednom z rozhovorov priznal, že obdivuje Adolfa Hitlera. Vyjadril tiež obdiv prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Pre podobné výroky prišiel o spoluprácu so spoločnosťami Adidas a Gap. Na istý čas boli obmedzené aj jeho účty na sociálnych sieťach.

Viac o téme: RuskoMoskvaKanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu