Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri dvoch dopravných nehodách v okolí Brna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

BRNO - Záchranársky vrtuľník v sobotu zasahoval pri dvoch rôznych vážnych dopravných nehodách v okolí Brna v Juhomoravskom kraji. Za každej z nich previezol do brnianskej nemocnice jednu osobu. Informuje o tom správa zo servera Novinky.cz.

Vodič osobného vozidla ráno približne o 7.00 h nezvládol riadenie pri odbočke na Lelekovice pri obci Česká, ktorá sa nachádza približne 12 kilometrov severne od Brna. Muža museli zo zdemolovaného auta vyslobodiť hasiči. "Zdravotníci ho na mieste ošetrili a následne ho vrtuľník prepravil na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Brne," uviedla hovorkyňa Zdravotnej záchrannej služby Juhomoravského kraja Michaela Bothová, ktorej vyjadrenia sprostredkoval portál Brňan.cz.

archívne video

Obetiam tragického pádu vrtuľníka spred 45 rokov odhalili pamätník (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Vrtuľník vzlietol aj popoludní okolo 13:30 h k dopravnej nehode pri obci Vážany nad Litavou, približne 25 kilometrov východne od metropoly Juhomoravského kraja. Jednu osobu prepravil do brnianskej nemocnice. Bothová dodala, že ďalšia osoba so stredne ťažkými zraneniami bola na ošetrenie prevezená vozidlom.

Hovorca polície Pavel Šváb uviedol, že podľa predbežného vyšetrovania obom nehodám predchádzalo nezvládnutie jazdy. V prvom prípade sa auto prevrátilo po tom, čo zišlo z vozovky. Pri Vážanoch vodička narazila do stromy. Jej spolujazdkyňu museli z auta vyslobodiť záchranári.

Viac o téme: ZásahDopravné nehodyVrtuľník Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu