Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Za dva dni zomrelo v Alpách päť ľudí, medzi obeťami je aj Čech

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ — Päť horolezcov a turistov zo zahraničia prišlo za dva dni o život pri pádoch vo francúzskych a talianskych Alpách, najmä v masíve Mont Blancu. Informujeme na základe piatkovej správy agentúry AFP odvolávajúcej sa na záchranárov v oboch krajinách.

Horská služba v talianskom regióne Val d'Aosta pre AFP uviedla, že v stredu zasahovala na ľadovci Miage vo výške približne 2800 metrov nad morom, kde pád do trhliny neprežil horolezec. Nešťastie nahlásili jeho spoločníci. Vo štvrtok krátko pred 07.30 h neprežil horolezec z Taiwanu vo veku okolo 30 rokov pád dlhý niekoľko stoviek metrov, keď liezol vo výške viac ako 3000 metrov v severnej stene hory Aiguille du Midi nachádzajúcej sa na juhovýchode Francúzska.

V Alpách zahynul český turista

V ten istý deň okolo 18.00 h zomrel za rovnakých okolností v Couloir du Goter v nadmorskej výške 3500 metrov poľský štátny príslušník. Takisto vo štvrtok zahynul český turista pri páde vo výške viac ako 2000 metrov nad morom v oblasti priesmyku Col de la Croix du Bonhomme južne od masívu Mont Blancu.

V piatok našli francúzski záchranári v regióne Haute-Maurienne bezvládne telo turistu, ktorý sa pravdepodobne deň predtým pošmykol na trávnatom svahu. Miestne úrady v tejto súvislosti vyzvali turistov na zvýšenú opatrnosť, pretože vo výške nad 2000 metrov je stále značné množstvo snehu, ktorý leží aj na turistických chodníkoch.

Viac o téme: PádTuristiúmrtieHorolezciAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu