Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Streľba pri vlakovej stanici v Bruseli! Hlásia dve obete a dvoch zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Dvaja ľudia zahynuli a dvaja utrpeli ťažké zranenia v noci na štvrtok pri streľbe pri vlakovej stanici Gare de Midi v Bruseli, v časti známej obchodovaním s drogami. Informujeme podľa správy agentúra AFP.

K incidentu prišlo medzi 1.00 h a 2.00 h v noci neďaleko kaviarne v okrese Saint Gilles a podozrivý po incidente ušiel, uviedol hovorca polície. Celkovo utrpeli pri streľbe zranenia traja ľudia, z toho dvaja sú v život ohrozujúcom stave a stav tretieho je stabilný, uviedla polícia. Dvaja ľudia strelným zraneniam podľahli.

Bruselské úrady zaradili tento rok Saint Gilles medzi oblasti Bruselského regiónu, v ktorých evidujú problém s drogami. Polícii sa však zatiaľ streľbu nepodarilo prepojiť s bruselským drogovým obchodom. V posledným rokoch zaznamenali v Bruseli nárast násilia spojeného s rivalitou medzi gangmi predávajúcimi drogy. Na uliciach Bruselu i Antverp, ktorých prístavy sú hlavným vstupným bodom pre kokaín dovážaný ilegálne z Latinskej Ameriky, v dôsledku toho došlo k niekoľkým prestrelkám.

Viac o téme: StreľbaPolícia BruselGare de Midi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu