Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Globsec bude spoluorganizátorom oficiálnej konferencie júlového summitu NATO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Mimovládna organizácia Globsec sa ako jediná európska organizácia spolu so Severoatlantickou alianciou, Bielym domom a americkými think-tankmi podieľa na príprave oficiálnej konferencie summitu NATO vo Washingtone, ktorá sa uskutoční 10. a 11. júla. Informovala o tom Henrieta Kunová z komunikačného oddelenia Globsecu.

Summit sa bude konať pri príležitosti osláv 75. výročia vzniku NATO. Slovensko tento rok oslávilo 20. výročie svojho vstupu do Aliancie.

archívne video

SNS žiada koaličných partnerov, aby štát nepodporoval Globsec (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Prezident a zakladateľ Globsecu Róbert Vass ocenil túto príležitosť, ktorá podľa neho potvrdzuje dôveryhodnosť organizácie v medzinárodnom meradle. "Som rád, že Globsec môže reprezentovať európsky hlas a špecificky hlas východného krídla, ktorý má v kontexte súčasnej bezpečnostnej situácie dôležitú úlohu," povedal Vass.

Na pripravovanej konferencii vo Washingtone vystúpi generálny tajomník NATO, viacerí premiéri a prezidenti členských štátov Aliancie a ďalší spojeneckí lídri.

Globsec už v minulosti organizoval oficiálne konferencie summitov NATO - vo Varšave v roku 2016 a o tri roky neskôr v Londýne. Tento rok ju spoluorganizuje s americkými think-tankmi The Atlantic Council, German Marshal Fund od the United States, CNAS a Hudson Institute.

Viac o téme: SummitNATOGlobsecSpoluorganizátorMimovládna organizácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu