Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Španielska polícia zadržala majiteľa reštaurácie, v ktorej sa zrútila terasa

Miesto, kde sa zrútila terasa na španielskej Malorke
Miesto, kde sa zrútila terasa na španielskej Malorke (Zdroj: TASR/AP/Francisco Ubilla)

MADRID - Španielska polícia v stredu oznámila, že pre podozrenie z neúmyselného zabitia zadržala majiteľa reštaurácie na ostrove Malorka, kde pri zrútení terasy zahynuli štyria ľudia. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Dve nemecké turistky, Senegalčan a Španielka zomreli v máji po tom, čo sa v reštaurácii zrútila terasa na prvom poschodí. Ďalších 14 ľudí utrpelo zranenia.

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Pri policajnom vyšetrovaní sa zistilo, že počas rekonštrukcie bola na terasu pristavená strecha, na ktorú nebolo vydané povolenie. "Konštrukcia nebola na takéto použitie spevnená a v dôsledku úprav bola preťažená hmotnosťou," uviedla polícia. Váha strechy a 21 ľudí na terase "spôsobili zrútenie konštrukcie", uvádza sa vo vyhlásení.

Polícia v stredu informovala o zadržaní majiteľa spoločnosti, ktorá podnik prevádzkovala, pre údajnú účasť na štyroch prípadoch zabitia a šiestich prípadoch vážneho zranenia z hrubej nedbanlivosti.

Meno majiteľa polícia nezverejnila, média ho však identifikovali ako rakúskeho podnikateľa Christiana Arnsteinera, ktorý vlastní spoločnosť prevádzkujúcu klub Medusa v obľúbenej turistickej oblasti na Malorke, píše AFP.

Viac o téme: ZadržanieMajiteľPolícia ŠpanielskoZrútená terasa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu