Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

V železničnom sektore zistila polícia v rámci dvojdňovej akcie porušenia zákona

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

BRATISLAVA - Polícia v rámci dvojdňovej akcie s názvom Aktívny štít zistila porušenia zákona vrátane neoprávneného prechádzania cez koľaje. Jej cieľom bolo zvýšiť bezpečnosť v železničnom sektore. Celkovo vyriešila 112 priestupkov, pričom boli uložené pokuty vo výške 1610 eur. Uskutočnila aj desať dychových skúšok. Jedna bola pozitívna, a to u zamestnanca počas výkonu práce v železničnej doprave. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Roman Hájek.

"Zamerali sme sa na vyhľadávanie výbušnín na železničných dráhach, kontrolu cestujúcich a zamestnancov železničných spoločností, ako aj na prevenciu krádeží a nelegálnej migrácie," uviedol hovorca. Do akcie sa podľa neho zapojili policajti železničnej polície a poriadkovej polície vrátane policajtov so špeciálne vycvičenými psami.

archívne video

Železnice k výročiu vypravili na koľajnice pojazdnú galériu (Zdroj: Dromedár / Pavol Urbánek)

Hájek priblížil, že policajti skontrolovali 329 osôb, 234 vlakov osobnej prepravy a 36 vlakov nákladnej prepravy. "Na železničných staniciach sme uskutočnili dôslednú kontrolu a skontrolovali sme aj úschovne batožín a úschovné skrinky. Zistili sme niekoľko prípadov porušenia zákona vrátane neoprávneného prechádzania cez koľaje," doplnil.

Medzinárodná policajná akcia bola organizovaná Európskou asociáciou železničných polícií RAILPOL. Podľa hovorcu jednoznačne preukázala svoju potrebu a úspešne dokázala, že preventívne aktivity tohto typu majú význam aj do budúcnosti.

Viac o téme: AkciaBezpečnosťŽeleznicePolícia Železničná doprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu