Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Čiernohorská vláda sa zaviazala bojovať s organizovaným zločinom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PODGORICA - Čiernohorská vláda sa v piatok zaviazala k boju s organizovaným zločinom. K tomuto kroku došlo po štvrtkovom výbuchu neďaleko športového centra v meste Cetinje, počas ktorého zahynuli dvaja ľudia.

Organizovaný zločin a korupcia sú pretrvávajúcimi problémami Čiernej Hory, ktorá pod tlakom Európskej únie už opakovane prisľúbila, že prinesie riešenia. Vláda vo vyhlásení zdôraznila, že "spravodajský a bezpečnostný sektor zaistí, aby sa všetci obyvatelia cítili bezpečne".Národná bezpečnostná rada krajiny v piatok v noci prijala sériu opatrení na posilnenie boja so zločinom, detaily zmien však neboli bezprostredne známe. Schôdzu rady zvolali po tom, čo počas štvrtkového výbuchu prišli o život dve osoby a ďalšie tri sa zranili v Cetinje na juhu krajiny.

Čiernohorská vláda sa zaviazala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Šéf čiernohorskej polície Aleksandar Radovič uviedol, že výbuch zabil "členov zločineckej skupiny", no zranenia utrpeli aj nevinní okoloidúci. "Takýto deň sa už nesmie zopakovať. Čierna Hora si nemôže dovoliť už ani jedinú ďalšiu náhodnú obeť," doplnil. Podľa čiernohorských médií boli obeťami členovia zločineckého klanu "Skaljari" z pobrežného mesta Kotor.

Násilné útoky sú v tejto jadranskej krajine pomerne zriedkavé. V oblasti mesta Cetinje sa však koncentrujú viaceré zločinecké skupiny a sporadicky dochádza aj k sporom medzi nimi. Agentúra AFP spomína, že pred dvoma rokmi v tomto meste vyčíňal aj strelec, ktorý usmrtil desať ľudí. Vlani v Podgorici zas muž odpálil výbušné zariadene v budove súdu. Útočník prišiel počas explózie o život a ďalších päť ľudí utrpelo zranenia.

Viac o téme: VládaOrganizovaný zločinČierna Hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu