Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Varovanie chorvátskej polície: Na pobreží Jadranského mora odhalili už dvoch pedofilov, prenasledujú malé deti!

(Zdroj: Getty Images)

ISTRIA – Istrijská polícia informovala, že v týchto dňoch zatkla už dvoch pedofilov. Podľa dostupných informácií mali fotiť a natáčať malé deti bez oblečenia.

Dvoch podozrivých mužov si všimla ochranka nemenovaného turistického zariadenia v Istrii a zalarmovala políciu. 82-ročný Čech bol zatknutý a polícia uviedla, že v jeho mobilnom telefóne našli aj usvedčujúce nahrávky detí, informoval chorvátsky Dnevnik.hr.

Na Slovensku vznikne GIGAFABRIKA, Saková oznámila druhú najväčšiu zahraničnú investíciu v histórii (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Hovorkyňa istrijského policajného oddelenia uviedla pre televíziu Dnevnik Nova, aby boli rodičia obozretní, svoje deti na pláži sledovali a zdôraznili potrebu obliecť aj deti do plaviek. Rovnako by mali sledovať aj svoje okolie a v prípade podozrenia sa obrátili na políciu.

Istrijská polícia vzdeláva aj pracovníkov cestovného ruchu, aby prípadných predátorov vedeli spozorovať. Začiatkom mesiaca jún bol zatknutý 43-ročný Nemec, ktorý si na skútri natáčal nahé deti v kempe.

Podľa doterajších skúseností polície ide zväčša o samotárov, mužov stredného až staršieho veku, ktorí sa podozrivo dlho zdržiavajú na miestach kde je veľa detí. Okrem mobilných telefónov údajne používajú aj kamery skryté v kľúčoch alebo v náramkových hodinkách. Podľa psychológov je ale tenká hranica medzi pozorovaním, natáčaním a priamym útokom na dieťa.

Viac o téme: PedofilPolícia ChorvátskoIstria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu