Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Záplavy v čínskej provincii Kuang-tung majú najmenej deväť obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Huang Jiemin/Xinhua via AP)

PEKING — Najmenej deväť ľudí zomrelo a šesť je nezvestných v dôsledku záplav vyvolaných intenzívnymi zrážkami, ktoré v uplynulých dňoch postihli vidiecke oblasti juhočínskej provincie Kuang-tung. Úrady tiež v piatok varovali pred záplavami v iných častiach krajiny, informuje agentúra AP.

Štyria ľudia prišli o život a štyria sú nezvestní v štvrti Mej-sien v meste Mej-čou, uviedla vo štvrtok večer štátna televízia CCTV. Ďalších päť mŕtvych hlásili úrady zo štvrte Ťiao-ling.Najsilnejšie dažde postihli túto oblasť od nedele do utorka. Cestu vedúcu do štvrte Mej-sien voda úplne strhla. Hladina rieky Sung-jüan, ktorá preteká cez Mej-čou, dosiahla podľa CCTV rekordnú výšku.

Prívalové dažde hrozia v najbližších 24 hodinách aj v ďalších častiach Číny. Meteorológovia vydali výstrahu pred krupobitím a silnými búrkami pre provincie Che-nan a An-chuej v strednej Číne, pobrežnú provinciu Ťiang-su a provinciu Kuej-čou ležiacu na juhu.

V provinciách Che-nan, An-chuej a Chu-pej môže za 24 hodín spadnúť 50 - 80 mm zrážok.Minulý týždeň postihli zosuvy pôdy a záplavy južné provincie Fu-ťien a Kuang-si, ktoré si vyžiadali jednu obeť.

Viac o téme: ZáplavyObeteČínaKuang-tung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu