Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Po manželke premiéra v Španielsku vyšetrujú pre korupciu aj jeho brata

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez (Zdroj: SITA/Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP)

MADRID - Španielska vláda sa v utorok ohradila voči obvineniu protikorupčnej organizácie Manos Limpias namierenému proti bratovi premiéra Pedra Sáncheza. Organizácia podala proti Davidovi Sánchezovi trestné oznámenie pre podozrenia zo sprenevery verejných financií a ďalších skutkov. Informuje správa agentúry AFP.

V apríli podala organizácia Manos Limpias (Čisté ruky) trestné oznámenie aj na manželku premiéra Begou Gómezovú pre podozrenie zo zneužitia vplyvu a korupcie. V oboch prípadoch prebieha predbežné vyšetrovanie. "Opäť je to Manos Limpias, a tak opäť stojíme zoči-voči vykonštruovanému obvineniu, ktoré je založené na úryvkoch z bulváru," povedala novinárom hovorkyňa vlády Pilar Alegriová.

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Manos Limpias už v minulosti podali viacero neúspešných trestných oznámení na ľavicových politikov. Brat premiéra David Sánchez pracuje v provinčnej samospráve v Badajoze na juhovýchode Španielska. Miestny súd potvrdil, že začal vyšetrovanie voči trom osobám z provinčnej samosprávy.

Podľa miestnej tlače sa v trestnom oznámení uvádza, že Sánchez, ktorý vedie na úrade regionálnej samosprávy oddelenie scénického umenia, poberá plat z verejných zdrojov bez toho, aby v skutočnosti vykonával túto funkciu.

Viac o téme: PremiérKorupciaŠpanielskoPedro Sánchez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu