Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Polícia v pohotovosti kvôli hrozbe terorizmu: Zadržaný podozrivý cudzinec! Bezpečnostné opatrenia zostávajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA - Česká polícia v nedeľu zadržala muža podozrivého z obzvlášť závažného zločinu. Zvýšené bezpečnostné opatrenia v Prahe na miestach s vysokou koncentráciou osôb zostávajú v platnosti. TASR sa odvoláva na oznámenie Polície ČR na sociálnej sieti a spravodajský server Novinky.cz.

Polícia ČR na sociálnej sieti X uviedla, že muža sa podarilo vypátrať a zadržať aj s pomocou verejnosti. "Na prípade spolupracujeme s ďalšími bezpečnostnými zložkami a v Prahe sme prijali preventívne opatrenia na zaistenie bezpečnosti z dôvodu možnej hrozby útoku na infraštruktúru," uviedla polícia. Dodala, že viac informácií poskytne verejnosti po pondelkovom zasadnutí Bezpečnostnej rady štátu (BRS).

Opatrenia boli prijaté ešte v sobotu. Ich sprísnenie potvrdil aj český minister vnútra Vít Rakušan, ktorý zdôraznil, že obyvateľom bezprostredné riziko nehrozí. V nedeľu sa poďakoval polícii a verejnosti a dodal, že preventívne zvýšené bezpečnostné opatrenia na miestach so zvýšenou koncentráciou ľudí zostávajú v platnosti. Tieto opatrenia podľa všetkého súviseli s vyhláseným pátraním po cudzincovi z Južnej Ameriky, ktorého sa v nedeľu podarilo zadržať, píšu české médiá. Podľa portálu idnes.cz boli dôvodom opatrení obavy z možného teroristického útoku. 

Viac o téme: ČeskoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu