Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Dcéra ruského ministra obrany (31) čelí vlne nenávisti: Zverejnila VIDEO, ktoré hovorí za všetko

Xénia Šojguová
Xénia Šojguová (Zdroj: Instagram/ksenia_shoigu)

MOSKVA - Xénia Šojguová (31) nepodporuje ruskú inváziu na Ukrajinu. Na sociálnych sieťach zverejnila video v ukrajinských farbách. Do istej miery bola k tomu donútená, pretože na sociálnych sieťach sa zdvihla veľká vlna kritiky voči jej otcovi, dlhoročnému ministrovi obrany Ruskej federácie Sergejovi Šojguovi.

Dcéra ruského ministra obrany zverejnila video, na ktorom má ona aj jej polročná dcéra Milana oblečené farby ukrajinskej vlajky. Rozhodla sa tak reagovať na vlnu odporu, ktorú jej začalo prejavovať na sociálnych sieťach čoraz viac ľudí, informuje Daily Mail. Xénia nepodporuje vojnu svojho otca a doteraz odmieta zverejňovať akékoľvek ruské propagandistické materiály, fotky alebo videá, ktoré vo veľkej miere šíria vysokí predstavitelia Kremľa na sociálnych sieťach. Šojguová je ďalšou z radov potomkov ruských elít, ktoré prejavili odsúdili vojnu na Ukrajine.

Xénia sa zdržiava akéhokoľvek vyjadrovania smerom ku konfliktu. Video naznačuje, že má obavy z krviprelievania, ktoré rozpútali ozbrojené sily jej otca, aj keď nie je jasné, či farebné zladenie bolo len zhodou náhod alebo úmysel, ako vyjadriť podporu Ukrajine vo svetle odporu, ktorý pociťuje na sociálnych sieťach.

Šojguová, ktorá pracuje v ruskom finančnom priemysle, naďalej používa Instagram, hoci ho vláda označila za extrémistický a zablokovala k nemu prístup na ruskom webe. V nedávnom príspevku na sociálnej sieti sa priznala, že vojna jej zmenila život. "Už to nebude ako predtým. Život pred vojnou je minulosťou. Akákoľvek vojenská akcia je už poslednou možnosťou na zmenu situácie. Znamená to teda, akoby sme už nemali iné východisko," skonštatovala bez toho, aby vysvetlila, prečo k invázii vlastne došlo. Jej otec ešte 11. februára na stretnutí s britským ministrom obrany Benom Wallaceom poprel, že Rusi uvažujú o vojenskej invázii.

"Nehanbím sa za to, že som Ruska. Milujem svoju vlasť a jej ľudí, nech žijú kdekoľvek. V dnešnej dobe celý 'civilizovaný' svet ukázal, že má jeden súbor noriem pre seba a úplne iný pre nás Rusov," pokračovala v súvislosti s tvrdými sankciami a šírením nenávisti na sociálnych sieťach. "Naďalej budem robiť, čo môžem. Pomáhať a podporovať tých, ktorí to potrebujú, milovať a starať sa o svoju rodinu a príbuzných," dodala Xénia. 

Vlna odporu 

Jej príspevok spustil záplavu protivojnových komentárov aj napriek ukrajinskej farebnej schéme. "Ukrajinské matky vás prosia, aby ste toto šialenstvo zastavili. Si predsa matka a nevieš si ani predstaviť, čo prežívajú naši rodičia, keď bomby a guľky zabíjajú ich deti. Ako ste nám to mohli urobiť?!" zneli správy komentujúcich. Ďalšie odkazy boli adresované priamo Sergejovi Šojguovi: "Smrť tvojmu otcovi! Niektoré deti na Ukrajine sa nedožijú ani šiestich mesiacov, pretože ich odniesol priamo do hrobu," alebo "buď prekliata. Vaše deti a vnúčatá zaplatia za chyby svojich otcov."

Mnoho ďalších užívateľov Xéniu prosí, aby zastavila svojho otca, ktorý je Putinovým blízkym spojencom a pravidelným dovolenkovým partnerom na Sibíri. "Musí v ňom byť aspoň kúsok ľudskosti! Prosím ťa, zastav ho. Priniesol do našej zeme toľko smútku. Ako sa vôbec môže teraz pozrieť svojim deťom do očí?" 

Viac o téme: VojnaInváziaRuskoUkrajinaUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu