Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Vodič mal 6 promile a navyše jazdil v protismere!

(Zdroj: Nový Čas)

NÁCHOD - Českí policajti sa poriadne vydesili, keď v pondelok zastavili v Náchode vodiča, ktorý jazdil po diaľnici v protismere.

V dychu mu namerali až šesť promile alkoholu! Muž (40) z Jaroměře im naviac tvrdil, že opitý ide až z Prahy. To je približne 150 kilometrov!

Keď sa muž vyspal na záchytke, začal tvrdiť, že išiel len z Jaroměře. Podľa jeho výpovede do auta sadol už podgurážený, ale ešte si z fľaše vodky odpíjal počas jazdy, preto prístroj zrejme ukázal doslova smrteľnú dávku alkoholu. "Po dvoch hodinách pri meraní u nás mal už iba 2,48 promile," konštatoval riaditeľ hradeckej záchytky Vlastimil Kyral.

Policajti opitého vodiča chytili o pol druhej popoludní. Muž predtým prešiel prinajmenšom niekoľkými dedinami a Českou Skalicou v dobe, kade chodia malé deti zo školy. "Je to veľké šťastie, že nespôsobil tragédiu. Hrozí mu ročné väzenie", dodala hovorkyňa náchodskej polície Eva Prachařová.

Rekordmanom medzi opilcami za volantom je Milan Čurda. V máji 2005 na Semilsku mu namerali takmer osem promile alkoholu. Súd mu zakázal šoférovať a udelil mu 4-mesačnú podmienku. Opäť však jazdil opitý a musel absolvovať verejno-prospešné práce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu