Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

V Pakistane demonštrujú tisíce ľudí a Mušarráf nariadil zásah

(Zdroj: ČTK)

LAHORE - Približne 10 000 ľudí skanduje v Lahore protivládne heslá počas modlitieb za zabitú pakistanskú opozičnú líderku Bénazír Bhuttovú. V sobotu o tom informovali svedkovia.

Na jednu z najväčších demonštrácii od smrti Bhuttovej dohliadajú policajné hliadky. Demonštranti skandovali heslá proti vládnej strane, ktorá podporuje prezidenta Parvíza Mušarráfa a kričali: "Odíď Mušarráf! Odíď!". Protestné zhromaždenie približne 3 000 prívržencov líderky prebieha aj v meste Rawalpindi v blízkosti Islamabadu. Demonštrácie sa konajú po celej krajine.

Pakistanský prezident Parvíz Mušarráf nariadil v sobotu veliteľovi bezpečnostných jednotiek tvrdý zásah proti vzbúrencom. Informovali o tom štátne média. Mušarráf dal pokyny na mítingu vysokých predstaviteľov vrátane veliteľa vojska a iných bezpečnostných agentúr. "S elementmi, ktoré si želajú ťažiť zo situácie kradnutím a plienením sa musí jednať tvrdo a zavedieme všetky opatrenia pre zaistenie bezpečnosti a ochrany ľudí," povedal prezident. Mušarráf povedal, že pre "obavy z chuligánov a lotrov" sú zavreté obchody, lekárne a čerpacie stanice. To komplikuje život obyvateľstvu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu