Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

V Indonézii zaznamenali 94. obeť vtáčej chrípky

JAKARTA - V indonézskej metropole Jakarta v utorok zomrela na vtáčiu chrípku 24-ročná žena, ktorá je už 94. obeťou vírusu H5N1 v krajine. V stredu to oznámilo tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Ako uviedol pre tlačovú agentúru AFP Muhammad Nadhirin z informačného centra pre vtáčiu chrípku, diagnózu potvrdili dva laboratórne testy. "Žena zomrela skoro ráno v Prvý sviatok vianočný a mala pozitívne výsledky testov na vtáčiu chrípku," povedal. Pre potvrdenie infikovania obete vysoko patogénnym vírusom H5N1 je v Indonézii potrebné vykonať dva testy.

U pacientky, ktorú identifikovali iba monogramom DF, sa podľa Nadhirina začali prejavovať príznaky vtáčej chrípky 14. decembra a 19. decembra ju prijali v nemocnici v jakartskej štvrti Cengkareng, kde neskôr zomrela. "Stále hľadáme zdroj infekcie. Nedostali sme žiadne informácie o tom, či bola v kontakte s nakazenou hydinou," dodal. Ľudia sa spravidla infikujú vtáčou chrípkou pri priamom kontakte s nakazenou hydinou, odborníci sa však obávajú, že vírus H5N1 môže zmutovať do podoby ľahko prenosnej medzi ľuďmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu