Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Ahmadínedžád kritizoval mierovú konferenciu o Blízkom východe

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád.
Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád.

TEHERÁN - Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád v utorok kritizoval nadchádzajúcu americkú mierovú konferenciu o Blízkom východe počas stretnutia so sýrskym ministrom zahraničných vecí Walídom al-Muallímom.

"Táto schôdzka bude znamenať iba straty pre Palestínčanov. Organizátori tejto konferencie chcú napojiť všetky arabské krajiny na sionistický režim, " povedal Ahmadínedžád sýrskemu ministrovi, ktorý pricestoval na návštevu Iránu. Plánovaná konferencia o Blízkom východe v americkom meste Annapolis sa má uskutočniť budúci týždeň za účasti asi 40 krajín. Jej cieľom je oživiť mierové rokovania medzi Izraelom a Palestínčanmi.

Ahmadínedžád zaútočil aj na svojho regionálneho nepriateľa, Izrael a povedal, že Spojené štáty a Izrael smerujú do záhuby. Sýrsky šéf diplomacie predtým na stretnutí s iránskym rezortným kolegom Manúčehrom Mottakím zopakoval, že Sýria bude konferenciu bojkotovať, ak na jej programe nebude otázka návratu Golanských výšin, ktoré od roku 1967 okupuje Izrael. Mierové rozhovory o tomto spore medzi oboma krajinami zlyhali v roku 2000.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu