Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

V Bangladéši sa potopil trajekt, nezvestných je 100 ľudí

DHÁKA - Najmenej 100 ľudí sa s veľkou pravdepodobnosťou utopilo na juhu Bangladéša po tom, ako sa južne od hlavného mesta Dháky za silnej búrky prevrátil a potopil trajekt vezúci približne 250 pasažierov.

V dôsledku krajne nepriaznivého počasia muselo v južných častiach Bangladéšu v priebehu uplynulých dní opustiť viac ako 250.000 ľudí. Od konca minulého týždňa je ešte stále nezvestných približne 50 rybárov.

Dlhotrvajúce prudké dažde naďalej spôsobujú silné vlnobitie a záplavy, ohrozujúce životy tisícov ďalších obyvateľov pobrežných oblastí.




Tornáda v Bangladéši usmrtili troch ľudí


DHÁKA - Južnú časť Bangladéša zasiahli ničivé tornáda, ktoré si vyžiadali najmenej tri obete na životoch, zranili 85 ľudí a niekoľko ďalších stoviek pripravili o strechu nad hlavou.

Živel sa v pondelok v noci prehnal približne 30 dedinami na pobreží v okresoch Bhóla a Bagherhat. Najmenej 3000 ľudí zostalo bez prístrešia, pretože tornáda zrovnali so zemou niekoľko stoviek slamených chatrčí. Tornáda vytrhávali aj stromy.

Pod troskami domu v okrese Bagherhat, približne 140 km južne od metropoly Dháka, záchranári našli telá dvoch mužov. Mŕtvolu ďalšieho muža našli v susednom okrese Bhola. Úrady sa ku katastrofe zatiaľ nevyjadrili. Prudké búrky a záplavy sú v Bangladéši, 144-miliónovej tropickej delte bežné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu