Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Násilník sa pokúsil zavraždiť prostitútku, dostal doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GRAZ - Na doživotný trest väzenia a umiestnenie v zariadení pre psychicky narušených zločincov odsúdili dnes v rakúskom Grazi 49-ročného muža z Dolného Rakúska za pokus o vraždu prostitútky bulharského pôvodu z novembra 2010.

Trest nie je ešte právoplatný, pretože odsúdenec okamžite avizoval odvolanie, informovala agentúra APA.

Obžalovaný, známy aj pod prezývkou "muž z lesa", bol v čase trestného činu na priepustke z väzenia Graz-Karlau. Počas pobytu na slobode viackrát týždenne navštevoval neskoršiu obeť, s ktorou chodil spoločne aj nakupovať a daroval jej odevy a šperky.

Keď mu žena napriek tomu oznámila, že ho už nechce vidieť, pokúsil sa ju najskôr uškrtiť šnúrou od žehličky a následne ju bodol nožom do krku a spôsobil jej životunebezpečné zranenia.

Páchateľ potom z miesta činu ušiel a polícia ho zadržala až po týždni v lesnatej oblasti. Obžalovaný, ktorý v súdnej sieni pôsobil, ako by mu všetko bolo jedno, poprel zámer zavraždiť a nechcel hovoriť ani o motíve činu. Na otázky sudcu však odpovedal so stupňujúcou sa agresivitou. "Je úplne jedno, čo poviem, aj tak je už všetko jasné," vyhlásil a odmietol ďalšiu spoluprácu, a to aj so svojím právnym zástupcom.

Obeť útoku sa pri výpovedi v súdnej sieni opakovane rozplakala. Žena ešte stále trpí dozvukmi poranení a nachádza sa v starostlivosti psychoterapeutov. "Často mi hovoril, že ma ľúbi, bol to dobrý zákazník," uviedla.

Súdny znalec z odboru psychiatrie potvrdil v súdnej sieni vážnu poruchu osobnosti obžalovaného, ktorá však neznamená, že by neniesol zodpovednosť za svoje činy, dodala APA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu