Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Piráti dostali za útok na loď doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Americký súd v pondelok odsúdil dvoch somálskych pirátov na doživotné väzenie za ich úlohu pri únose štyroch Američanov pri pobreží Ománu. Pirátsky gang vo februári obsadil americkú súkromnú jachtu a žiadal výkupné, následne však všetkých štyroch rukojemníkov zastrelil.

Doživotný trest dostal Mahídí Salad Umar (30), ktorý bol súčasťou ozbrojenej soomálko-jemenskej skupiny. Po únose sa dostal na americkú vojenskú loď USS Sterett, aby rokoval o výkupnom. V čase keď bol na palube amerického plavidla, na jachte vypukla prestrelka, pri ktorej všetci štyria Američania zahynuli.

Pirátov zajali americké sily a doviezli do Norfolku vo Virginii na trestné stíhanie. Doživotie v pondelok dostal ďalší Somálčan Mahdí Džama Muhammad, 23 až 24-ročný, ktorý strážil rukojemníkov, ani on však nebol priamo do zabitia zapojení.

Traja Somálčania boli obžalovaní zo streľby, únosu a vraždy dvoch amerických párov, im hrozí trest smrti. Dvaja piráti si majú vypočuť rozsudky dnes, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu