Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Horšie ako sardinky: 8-miestny školský minivan prevážal 64 detí!

Deti stáli vo vozidle hlava na hlave
Deti stáli vo vozidle hlava na hlave (Zdroj: youtube/euronews)

ČCHI-NAN/BRATISLAVA - Osemmiestny minivan dostal svoj prívlastok práve preto, že by v ňom malo cestovať iba osem ľudí. V meste Čchi-nan v severnej čínskej provincii Che-pej však jeden takýto automobil prevážal deti, ktorých počet dosiahol osemnásobku odporúčaného množstva a navyše ich sprevádzali ešte dvaja dospelí.

Dopravná polícia vozidlo stopla s podozrením na preťaženie. To, čo však po otvorení minivanu objavila, ju šokovalo. Štyri až päťročné deti boli vo vnútri natlačené ako sardinky a nemali ani trochu priestoru pre pohyb.

"Vo vnútri bolo 64 malých školákov, ktoré sprevádzala učiteľka a vodič. Vozidlo je pritom určené maximálne pre osem ľudí," povedal agentúre Reuters Ping Li z miestnej polície.

Pred jazdou interiér školskej dodávky špeciálne upravili. Odstránili bežné sedačky a namiesto nich nainštalovali lavice.

Na dopravenie detí domov, musela polícia vyslať až 12 svojich vozidiel. Aký trest presne vodiča postihol, nie je známe. Agentúra Reuters uviedla, že polícia postupovala podľa platných zákonov a smerníc.

66 detí v minivane

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu