Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

SuperZverinec s Jankou Hospodárovou: Veľa ľudí robí chybu! Ako správne ostrihať pazúriky a vyčesať srsť?

Janka Ivanová a Janka Hospodárová v relácii SuperZverinec
Janka Ivanová a Janka Hospodárová v relácii SuperZverinec (Zdroj: psc)

BRATISLAVA - Existuje málo takých milých tvorov, ak je zajačik. Nádherné ušká, hebká srsť spôsobuje to, že vyzerá ako taký plyšáčik.

Strava je veľmi dôležitá nielen pre ľudí, ale aj pre zvieratá. Základom stravy pre králiky je seno, na ktorom si dokážu obrúsiť aj zuby, hlavne zadné stoličky. Ak seno králikovi chýba, postupne začne odmietať stravu a čokoľvek riešiť je už neskoro. Okrem sena sú však vhodné granulované krmivá, v ktorých králik dostane všetky vitamíny a minerály v správnych pomeroch. Pozor však na obilie, ktoré spôsobuje obezitu. Nežiadúca je najmä preto, že králik začne byť apatický a môžu nastať problémy s trávením. U samičiek sa niekedy vytvára aj tukový golier. Vo videu si pozrite aj to, ako sa treba starať o srsť a aké pomôcky by ste si mali zadovážiť. Vyčesávanie srsti je totiž tiež veľmi dôležité. Nezabudnite si zakúpiť aj klieštiky na skracovanie pazúrikov, či rôzne hračky, ktoré pomáhajú králikovi v čase, keď je sám. Vďaka zábave nedostane separačnú úzkosť a hračky prispievajú aj k okusovaniu predného chrupu.


Ak chcete vedieť viac predtým, než sa rozhodnete zadovážiť si králika, pozrite si reláciu SuperZverinec, v ktorej Janka Hospodárová vyspovedala Máriu Ivanovú, partnership manažérku Super zoo.
Ak sa chcete čokoľvek poradiť, svoje otázky môžete písať na mail: supezverinec@topky.sk, radi vám na ne zodpovieme.
A sledujte nás aj na Facebooku, kde prebieha súťaž o poukážku v hodnote 50.- eur na nákup čohokoľvek v Super zoo pre vašich domácich miláčikov.

superzverinec - zajace (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: Janka HospodárováSuperzooSuperZverinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu