Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Kontroverzný maznáčik alebo životná láska: Janka Hodpodárová zisťovala fakty o hadoch, ktoré ste možno netušili

Janka Hospodárová a Robo Schemmer
Janka Hospodárová a Robo Schemmer (Zdroj: Tomáš Hambálek)

BRATISLAVA - Slizký ako had! Chováš si hada na prsiach! Jedovatý ako had! Hady v povedomí ľudstva nemajú ktovieakú mienku. Tento SuperZverinec venujeme práve im!

Poznáme asi 3 000 druhov hadov, pričom 600 z nich je jedovatých. Vyskytujú sa na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy. Hadov sa boja ľudia na celom svete - každoročne pripravia o život až 100 000 ľudí. Mnohí ich však chovajú ako domácich miláčikov. Keď sa nám už podarilo presvedčiť členov rodiny, ktorí nebolo nadšení nápadom chovať doma hada, zostáva nám vybrať vhodný druh.

Pytón kráľovský je mierumilovné zviera, vhodný do ľudskej starostlivosti. Keď vyplazuje jazýček, de facto ochutnáva vzduch. To znamená, že týmto spôsobom dokáže nájsť korisť či vycítiť nebezpečenstvo. Hady lásku k majiteľovi či nejakú náklonnosť necítia. Vedia si na majiteľa a manipuláciu akurát zvyknúť. O nejakej priazni sa však hovoriť nedá. Janka Hospodárová zisťovala, ako sa o hady treba starať, čím ich kŕmiť, aké podmienky pre život potrebujú a kedy sa k teráriu nepribližovať. Robo Schemmer zo Superzoo odpovedal na všetky jej zvedavé otázky, ak ste však nepočuli odpoveď na niečo, čo vás zaujíma, svoje otázky môžete písať na mail: supezverinec@topky.sk, radi vám na ne zodpovieme.

Kontroverzný maznáčik alebo životná láska: Janka Hodpodárová zisťovala fakty o hadoch, ktoré ste možno netušili (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: HadyJanka HospodárováRobo SchemmerSuperzooSuperZverinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu