Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Finančná správa zatiaľ v rámci letnej kontrolnej akcie udelila pokuty za vyše 70-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Marko Erd)

BRATISLAVA - Od začiatku júla doteraz vykonala finančná správa (FS) 640 kontrolných nákupov v rámci kontrolnej akcie "Horúce leto 3". Porušenie zákona zistila v 289 prípadoch a uložila pritom pokuty v sume 70.860 eur.

"Primárnym cieľom finančnej správy nie je podnikateľov pokutovať, ale dbať na dodržiavanie zákona. Napriek tomu, že finančná správa o kontrolnej akcii intenzívne informuje, stále takmer polovica kontrolovaných podnikateľov zákon porušuje," upozornil vedúci komunikačného oddelenia FS Radoslav Kozák.Kontrolná akcia je zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladne. Príslušníci FS od začiatku júla do konca augusta preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou, teda na hudobných festivaloch, jarmokoch, kultúrno-spoločenských podujatiach, v baroch, reštauráciách, sezónnych prevádzkach či na kúpaliskách.

archívne video

Prioritou bude implementácia colných systémov v rámci únie, tvrdí generálny riaditeľ colnej sekcie Milan Jurčina (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Finančná správa apeluje na nepoctivých podnikateľov, aby dbali na dodržiavanie zákona. Približne polovica nepoctivých kontrolovaných podnikateľských subjektov je vysoké číslo, ktoré hovorí aj o tom, že takýto podnikatelia podvádzajú štát, a tým aj samotných občanov," podčiarkol Kozák.

 

HORÚCE LETO 3 ☀ PRIAMO V TERÉNE ⛱ 🥤 👉 Finančná správa pokračuje v kontrolnej akcii „Horúce leto 3“, zameranej na...

Posted by Finančná správa on Wednesday, July 24, 2024

Upozornil, že kupujúci platí za nákup tovaru alebo služby cenu vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH) a úlohou podnikateľa je túto vybranú daň odviesť do štátneho rozpočtu. Občania môžu vyžadovať dodržiavanie zákonov napríklad tým, že si vždy vypýtajú pokladničný blok, prípadne zvolia možnosť platby platobnou kartou. Ak sa stretnú s vydávaním neúplných alebo falošných pokladničných dokladov, túto skutočnosť môžu ohlásiť finančnej správe, doplnil Kozák.

Viac o téme: PokutyKontrolyFinančná správaHorúce leto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu