Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Kúpou kačky prispejete na dobrú vec

Kúpou kačky prispejete na dobrú vec
Kúpou kačky prispejete na dobrú vec

Dňa 4. septembra 2010 sa v Areáli Divoká voda Bratislava – Čunovo uskutoční už 3. ročník Pretekov kačíc. Aj vy si môžete adoptovať kačku, ktorá popláva na pretekoch a môže vyhrať niektorú z cien. Zároveň jej kúpou podporíte jednu z 8 zúčastnených neziskových organizácií. Dnes vám predstavíme 4 z nich (ostatné 4 nájdete na www.pretekykacic.sk):

1. OZ Bol raz jeden človek je občianske združenie, ktoré podporuje ľudí s mentálnym postihnutím v samostatnosti, integrácii a sebarealizácii prostredníctvom rôznych voľno-časových aktivít (nácvik varenia, tvorivé dielne, fotografický krúžok, letná filmová škola, dobrovoľnícky program, program osobnej asistencie). Verejnosť združenie informuje prostredníctvom portálu www.rojko.sk ako aj videofilmov nakrútených ľuďmi s mentálnym postihnutím (Televízia Rojko).

 

2. OZ Ľudia proti rasizmu vzniklo v záujme vytvárania tolerantnej, otvorenej a multikultúrnej spoločnosti, ktorá rešpektuje ľudské práva a individualitu každého človeka bez rozdielu pohlavia, rasy, národnosti, náboženstva, sexuálnej orientácie, veku, či vzdelania. Od vzniku v r. 2003 získala organizácia neodňateľný podiel na tom, že sa z okrajovej problematiky rasizmu stala celoplošne rozoberaná téma.

 

3. Rodinné centrum Prešporkovo je občianske združenie, založené a riadené mamičkami na materskej a rodičovskej dovolenke, ktoré svojou dobrovoľníckou aktivitou prispievajú k zveľaďovaniu života rodín v bratislavskom Starom Meste. Cez týždeň organizujú rôzne kurzy a herňu pre deti od 0-6 rokov, ale aj ich mamičky. Ďalej ponúkajú podujatia pre celé rodiny - športové, vzdelávacie či kultúrne.

 

4. Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko je nezisková organizácia, ktorej hlavným poslaním je ochrana a výskum prírody, najmä voľne žijúceho vtáctva a jeho biotopov a území. Venuje sa ochranárskemu výskumu, vrátane krúžkovacej činnosti, environmentálnej politike, výchove a vzdelávaniu, vydáva časopisy Tichodroma a Vtáky. Členov združenia spája láska k prírode a vtáctvu.

 

Ak vás niektorá z organizácií zaujala svojou činnosťou, môžete ju podporiť symbolickou kúpou Vašej kačky už dnes na www.pretekykacic.sk. Každá kačka pomôže. Ďakujeme. Komunitná nadácia Bratislava, organizátor podujatia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu