Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sledované turné Harryho a Meghan sa začalo: Takto si užívajú návštevu Kolumbie!

Princ Harry, Meghan Markle Zobraziť galériu (4)
Princ Harry, Meghan Markle (Zdroj: SITA)

BOGOTA - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan pricestovali vo štvrtok do Kolumbie, kde sa na pozvanie viceprezidentky Francie Márquez zúčastnia na sérii podujatí proti diskriminácii a kybernetickému obťažovaniu. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry AFP.

Galéria: Princ Harry a Meghan Markle v Kolumbii

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa stretnú so ženami a mladými ľuďmi v rámci programu, ktorého cieľom je zviditeľniť a riešiť problém, ktorý sa dnes týka celého ľudstva - kyberšikanovanie, násilie v digitálnom prostredí a diskriminácia", uviedla Márquez na tlačovej konferencii.

Meghan Markle, Francia Marquez
Zobraziť galériu (4)
Meghan Markle, Francia Marquez  (Zdroj: SITA)

V hlavnom meste Bogota sa Harry a jeho manželka, americká herečka, zúčastnia na univerzitnom fóre o "zodpovednej digitálnej budúcnosti". Potom sa presunú do karibského mesta Cartagena, kde podľa tlačových správ navštívia obec San Basilio de Palenque založenú v 18. storočí utečenými otrokmi.

Poslednou zastávkou ich turné, ktoré sa skončí v nedeľu, bude mesto Cali na západe krajiny. Podľa jeho starostu sa tam dvojica zúčastní na festivale africkej hudby. Na všetkých troch miestach sa kráľovský pár stretne s mladými ženami a sociálnymi lídrami", dodala Márquez, prvá černoška vo funkcii viceprezidentky tejto juhoamerickej krajiny.

Meghan, ktorá je rasovo zmiešaná, sa v minulosti sťažovala, že je terčom diskriminácie. Návšteva bude predchádzať celosvetovej ministerskej konferencii o ukončení násilia páchaného na deťoch, ktorá sa uskutoční 7. a 8. novembra v Bogote.

Princ Harry, Meghan Markle
Zobraziť galériu (4)
Princ Harry, Meghan Markle  (Zdroj: SITA)

Na tlačovej konferencii pred ich príchodom Márquez povedala, že ju k pozvaniu inšpiroval dokumentárny film spoločnosti Netflix o Harrym a Meghan, ktorý ju dojal, dopĺňa tlačová agentúra DPA. Kontroverzný šesťdielny seriál, odvysielaný len tri mesiace po smrti britskej kráľovnej Alžbety II., odhalil ich problematický vzťah s kráľovskou rodinou a udalosti, ktoré v roku 2020 viedli k ich rozhodnutiu odstúpiť od monarchie.

Harry a Meghan sa zriekli kráľovských povinností a už necestujú na žiadosť britskej vlády na oficiálne zahraničné návštevy, keď cestovné náklady zvyčajne hradil štátny príspevok financovaný daňovými poplatníkmi.

Princ Harry, Meghan Markle
Zobraziť galériu (4)
Princ Harry, Meghan Markle  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu