Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Taylor Swift musela zrušiť všetky koncerty vo Viedni: Hrozili teroristické útoky!

Taylor Swift Zobraziť galériu (2)
Taylor Swift (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini)

VIEDEŇ - Organizátori zrušili všetky tri koncerty americkej speváčky Taylor Swift, ktoré sa mali tento týždeň konať vo Viedni. Oznámili to krátko po tom, ako rakúska polícia informovala o zadržaní dvoch osôb podozrivých z plánovania útokov na podujatia vo Viedni a okolí, píše TASR podľa agentúry AP.

Swift mala vo štvrtok, piatok aj sobotu vystúpiť na viedenskom Štadióne Ernsta Happela, a to v rámci svojho turné Eras Tour. „V záujme bezpečnosti všetkých, nemáme inú možnosť, ako zrušiť tieto tri plánované koncerty," informovala v stredu večer na Instagrame spoločnosť Barracuda Music, ktorá koncerty organizovala. Zároveň avizovala, že za nakúpené vstupenky divákom vráti peniaze do desiatich pracovných dní. Rakúska polícia predtým informovala, že zadržala dvoch domnelých extrémistov, z ktorých jeden zrejme plánoval útok na podujatie v oblasti Viedne.

V Ternitzi v spolkovej krajine Dolné Rakúsko bol zadržaný 19-ročný muž, ktorý je občanom Rakúska. V rámci zásahu bola preventívne evakuovaná aj časť domova dôchodcov a ďalšie nehnuteľnosti. Ďalšieho podozrivého muža zadržali vo Viedni, o jeho identite nie je zatiaľ nič známe. Portál oe24.at však uviedol, že má 18 rokov. Obaja muži sú údajne členmi jednej rodiny pochádzajúcej zo Severného Macedónska.

Na základe doterajšieho vyšetrovania sa radikalizovali pod vplyvom internetu. Podľa polície mladík zadržaný v Ternitzi prisahal nedávno vernosť teroristickej organizácii Islamský štát. V jeho byte sa našli chemické látky, ktoré sa analyzujú. V príprave útokov sa mal zamerať práve na zmienené koncerty Swift vo Viedni.

Taylor Swift
Zobraziť galériu (2)
Taylor Swift  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Taylor Swift
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu