Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Slovenský herec DOPLATIL na vysoké pracovné tempo: KOLAPS... Z divadla ho brala SANITKA!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Patrika Vyskočila (32) pozná verejnosť predovšetkým ako výborného muzikálového herca a v posledných rokoch už aj ako režiséra. Najnovšie sa rozhodol muzikál celý napísať, zrežírovať a ešte si v ňom aj zahrať hlavnú postavu. Vysoké pracovné tempo sa mu však vypomstilo. Z divadla ho musela brať sanitka... Skolaboval!

Autorská prvotina Patrika Vyskočila, muzikál Mojžiš! (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Patrik Vyskočil patrí k najznámejším slovenským muzikálovým hercom. Roky stvárňoval hlavné postavy v mimoriadne úspešných hudobných tituloch. V posledných rokoch sa však z divadelných dosiek čoraz častejšie sťahuje do zákulisia - venuje sa réžii. No zatiaľ čo doteraz režíroval len hotové muzikály, tentokrát sa rozhodol, že si hru vytvorí od úplných základov. 

Vznikol tak jeho prvý autorský muzikál Mojžiš, ktorý bude mať premiéru v Divadle Nová scéna už 25. októbra. A Vyskočil stojí za námetom, hudbou, textami, réžiou... A aby toho nebolo málo, struhne si aj hlavnú postavu. „Musím sa priznať, že je to naozaj náročné, ale bolo to moje rozhodnutie, dať si túto osobnú výzvu a dokázať niečo, o čo sa u nás ešte nikto nepokúsil v rámci takéhoto veľkého projektu,“ prezradil pre Topky.sk Patrik. 

Slovenský herec DOPLATIL na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Prvá zmienka o Mojžišovi vraj padla pred viac ako dvomi rokmi. Vtedy sa s kolegom Dávidom Hartlom, ktorý v diele zastáva úlohu dramaturga, rozprávali o tom, do akého projektu by sa pustili. A ich spoločná autorská prvotina uzrie svetlo sveta už o dva týždne. Patrik tento fakt neberie na ľahkú váhu. Vysoké pracovné tempo a tlak zodpovednosti si však vypýtali svoju daň. 

Ako sa nám totiž podarilo zistiť, v závere minulého týždňa ho z divadla brala sanitka - skolaboval. „Po skúške som šiel po divadle a stŕpla mi polovica tela a skoro som odpadol, nevedel som stáť, tak mi zavolali sanitku. Vzali ma do nemocnice, ale našťastie nič vážnejšie nenašli,“ povedal nám režisér. „Asi len vyčerpanie, dehydratácia a nedostatok magnézia. Tak mi dali infúzku a na druhý deň som bol už našťastie ok,“ dodal. 

Slovenský herec DOPLATIL na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Patrik VyskočilMuzikál Mojžiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu