Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Spomienkový koncert pre Petra Muka (†45) SA RUŠÍ: Vyhlásili HAVARIJNÝ STAV... Zákaz pohybu osôb!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR)

KOUŘIM - U našich západných susedov sa každoročne v rámci festivalu Kouřimská skála koná spomienkový koncert pre Petra Muka (†45). Tento rok bol však nekompromisne zrušený. Dôvodom je havarijný stav. V celom areáli je zákaz pohybu osôb!

Galéria: Petr Muk

Uplynulo už 14 rokov, čo obľúbený český spevák Petr Muk tragicky zomrel. Odvtedy sa každoročne v lete na jeho spomienku koná v českom meste Kouřim koncert a hudobný festival. Tento rok sa však musel zrušiť. V areáli Kouřimskej skaly totiž došlo ku skalným zosuvom a úrady tam vyhlásili havarijný stav. 

„Banským úradom bolo vydané doporučenie o zákaze pohybu osôb. Došlo k zosuvu skaly a skúšobne odlomený balvan sa dokotúľal až dostredu používanej plochy. Vzhľadom na bezpečnosť teda nie je možné festival zrealizovať,“ informovali organizátori festivalu, ktorí sa snažili v rámci mesta nájsť náhradné miesto, no nepodarilo sa. 

Aktuálne dúfajú, že sa skalný masiv podarí dostatočne sanovať natoľko, aby sa do budúcna nemuseli báť o bezpečnosť návštevníkov a budú môcť vo festivale na Kouřimskej skale pokračovať. „Ďakujeme za vašu doterajšiu podporu a priazeň. Ďakujeme za pochopenie vzniknutej situácie. Určite viete, ako veľmi nás to mrzí,“ uviedli Tomáš Waschinger a Richard Dušák, ktorí stoja za spomínaným festivalom. 

Petr Muk zomrel 24. mája 2010 zrejme nešťastnou náhodou - udusil sa totiý vlastnými zvratkami. Keď ho našli, mal v sebe 2,66 promile alkoholu. Okrem toho celý život zápasil s depresiami. Zanechal po sebe dcéru Noemi, ktorá žije v Bratislave a dve deti z predchádzajúceho vzťahu - dcéry Šárku a Míšu. 

Dcéra Petra Muka Noemi s mamou Evou v roku 2019.
Zobraziť galériu (2)
Dcéra Petra Muka Noemi s mamou Evou v roku 2019.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Petr Muk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu