Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Poctená Knechtová: Jej pesnička bude v najočakávanejšom filme! Spievala s HEREČKAMI

Katarína Knechtová
Katarína Knechtová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová má radosť zo života! Dokazuje to novinkou Život nás má rád, ktorá je ústrednou skladbou novej komédie Kavej.

„Tvorcovia filmu ma oslovili koncom minulého roka. Nejaké nápady som v tom čase mala v šuflíku, no veľmi podstatné bolo pre mňa film najprv vidieť a navnímať. Po pozretí filmu som sa rozhodla, že do toho pôjdem a následne som oslovila Vlada Krausza na napísanie textu. Chcela som, aby skladba mala moderný aranžmán a zvuk, a aby v sebe niesla emóciu radosti zo života. Aby sme si napriek ťažkostiam, ktoré každodenný život prináša, vedeli s úsmevom na perách povzdychnúť, že ten život stojí za to,“ prezradila Katarína Knechtová.

Film je o láske, priteľstve a rodine. Cez humor rozpráva ako si niekedy sami komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu. „Na filme sa mi páči, že je to komédia a v týchto časoch, ktoré žijeme, si myslím, že je veľmi dôležité a dobré si niekedy oddýchnuť s nadhľadom práve pri takomto žánri. Navyše tematika je jasná – nezmyselnosť stereotypov a predsudkov,“ hovorí speváčka. 

Videoklip plánovala Katarína Knechtová nakrúcať v exteriéri v Prešove a okolí, ale zladiť všetkých účinkujúcich bolo časovo veľmi náročné. V klipe totiž účinkujú aj hviezdy filmu Kavej Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská, ktoré sú pracovne vešmi vyťažené. „Pre nepriaznivé počasie sme nakoniec všetci skončili v ateliéri v Novej Cvernovke. Nakrúcanie sme si s babami veľmi užili, s Jankou a Aničkou sa poznáme ešte z Prešova, odtiaľ všetky tri pochádzame. Vo verzii skladby pre klip a film majú dievčatá svoje vokálové party. Všetky tri sme sa po dlhej dobe opäť stretli, a to rovno za mikrofónom v nahrávacom štúdiu. Prezradím, že Anička s Jankou mali pred nahrávaním v štúdiu veľký rešpekt, až stres, avšak zvládli to výborne,“ pochválila kamarátky Katka Knechtová.

Poctená Knechtová: Jej pesnička bude v najočakávanejšom filme! Spievala s HEREČKAMI (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: Katka KnechtováPieseň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu