Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Jana Kirschner exkluzívne o NEČAKANOM spojení: Za všetkým stojí tento človek!

Pieseň Na tenkom ľade má okrem podmanivej melódie aj veľmi silný text. „Juraj v našej spoločnej komunikácii nazval túto pieseň „zmierenie“ a ja mám z nej tiež ten istý pocit. Hudba je naozaj dobrým prostriedkom na komunikáciu súčasných tém a umenie celkovo dokáže spojiť rozličné názory a ľudí, ktorí majú iné príbehy i iné životné výzvy. Dokáže nás dať dokopy. Vidíme to na koncertoch a v súčasnosti je to naozaj dôležité,“ je presvedčená Jana Kirschner.

„Veľmi sa mi páči, že vznikol film o novinároch, lebo v poslednom čase sa mi zdá, že zabúdame na to, akú úlohy v spoločnosti plnia. Je mimoriadne dôležité, aby sme si pripomenuli ich prácu a jej význam. Myslím, že si nezaslúžia to, ako na nich časť spoločnosti aktuálne nazerá a je dobré, že sa oživujú najsilnejšie momenty histórie žurnalizmu vrátane toho, ktorý je zachytený vo filme Vlny,“ prezradil Juraj Benetin. Autorom videoklipu, ktorý sa nakrúcal v Žiline, je Jakub Gulyáš.

Okrem záberov z Mestského divadla sa použili do klipu aj zábery z filmu Vlny. O finálny strih a postprodukciu sa postaral Jakub spoločne s Veronikou Wilkovou. „Žilina bola jediným miestom, kde sme sa vzhľadom na plný kalendár mohli spoločne s Jurajom stretnúť a nakrútiť videoklip. Ráno som sem cestovala z Prahy a po dokrútení klipu som sa presunula na koncert do Liptovského Mikuláša. Mali sme len pár hodín, ktoré sme využili na maximum,“ pousmiala sa Jana Kirschner.

Vo filme Vlny, ktorý sa do slovenských kín dostane 1. augusta, sa diváci okrem Vojtěcha Vodochodského a Táne Pauhofovej môžu tešiť aj na Tomáša Maštalíra, Martina Hofmanna, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Jevgenija Libezňuka či Michaelu Majerníkovú.

Viac o téme: FilmJana KirschnerJiří MádlVlnyPieseň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu