Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Izraelskí vojaci vystrkovali holé zadky Palestínčanom

Vojaci boli za škandál suspendovaní z armády.
Vojaci boli za škandál suspendovaní z armády.

HEBRON - Izraelskí vojaci v snahe zahnať z okupovanej oblasti Západného brehu Jordánu palestínskych pastierov použili mierovú, ale skutočne zahanbujúcu metódu. Vystrkovali na nich holé zadky.

Lenže medzi ich terčmi posmechu boli taktiež mieroví aktivisti, ktorí počínanie silových jednotiek nakrútili a poskytli médiám. Dotyční humoristi potom boli vedením izraelskej armády suspendovaní. V histórii izraelsko-palestínskych konfliktov iste zaznamenávame omnoho vážnejšie a smutnejšie prípady, pre palestínskych moslimov je však takýto čin Izraelcov veľmi zahanbujúci. „Izraelská spoločnosť by sa mala za toto video hanbiť, obzvlášť rodiny, ktoré vychovali také obludy,“ vyhlásil moslimský politik Ahmed Tibi.

Video zachytávajúce vojakov zverejnil spravodajský server YNet. Na záberoch sa objavujú traja Izraelčania, dvaja z nich si sťahujú nohavice i spodnú bielizeň a vrtia svojimi nahými zadkami smerom k palestínskym pastierom. Tretí z nich potom demonštruje prstami na oboch rukách znaky víťazstva. „Všetky osoby zapletené do tejto nešťastnej udalosti boli identifikované a okamžite suspendované zo všetkých profesionálnych aktivít. Táto udalosť je asi mesiac stará a nepredstavuje žiadne hodnoty, ktoré sú vštepované našim vojakom,“ píše sa v oficiálnej správe Izraelských obranných síl vydanej k prípadu.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu