Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Hamiltonovi hrozí za nebezpečný manéver strata bodov

Hamilton za safety car výrazne spomalil a zapríčinil tak haváriu.
Hamilton za safety car výrazne spomalil a zapríčinil tak haváriu. (Zdroj: SITA)

ŠANGHAJ - Boj o titul majstra sveta vo formule 1 sa možno ešte viac zdramatizuje, keďže Lewisovi Hamiltonovi hrozí anulovanie víťazstva z minulotýždňovej Veľkej ceny Japonska.

Pilot McLarenu by tak prišiel o cenné body do hodnotenia svetového šampionátu, kde je lídrom. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) už začala vyšetrovať priebeh Veľkej ceny Japonska. V daždi na okruhu Fudži podľa názoru tímu Toro Rosso Hamilton pri jazde za safety car výrazne spomalil, čo zapríčinilo haváriu Marka Webbera a Sebastiana Vettela. Obaja piloti museli preteky predčasne ukončiť.

"Získali sme nové dokumenty, ktoré sa priamo dotýkajú celej situácie," uviedla hovorkyňa FIA. Hamiltona čaká v piatok stretnutie s technickými komisármi FIA. Brit vedie hodnotenie MS dva preteky pred koncom sezóny s dvanásťbodovým náskokom pred tímovým kolegom Fernandom Alonsom.

Incident sa udial mimo dosahu televíznych kamier, Webber a Vettel však okamžite po pretekoch začali Hamiltona kritizovať. Pilot Red Bullu Webber hneď tvrdil, že Hamilton neprimerane spomalil a presunul sa výrazne doprava. "Myslím, že odviedol za safety carom špinavú prácu. Na brífingu rozpráva, ako dobre bude jazdiť, a potom urobí niečo úplné opačné," uviedol Webber, ktorého doplnil Vettel: "V konečnom dôsledku to síce bola moja chyba, ale aj keď tu nie som pre to, aby som niekoho obviňoval, myslím si, že jeho spomalenie nebolo čisté."


Skandal F1 Hamilton Fuji 2007 - MyVideo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu