Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

V Budějovickom Budvare chystajú chodník nad strechami pivovaru

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Budvar)

Českému národnému pivovaru Budějovický Budvar sa v posledných rokoch mimoriadne darí, dnes svoj ležiak vyvážajú do viac ako 70 krajín sveta. Preto sa chystá masívne investovať nielen do rozšírenia výroby, ale aj do zelených riešení, ktoré z pivovarského areálu v Českých Budějoviciach urobia ešte atraktívnejšiu výletnú destináciu. A to musíte vidieť!

Už dnes si môžete v pivovarskom areáli Budvaru v Českých Budějoviciach užiť prehliadku, ktorá sa začína v návštevníckom centre, pokračuje v priestoroch varne, potom si prezriete tanky, ochutnáte vynikajúce čerstvé pivo a návštevu je najlepšie zakončiť v reštaurácii pivovaru Budvarka. To sa čoskoro zmení k ešte lepšiemu.

Budějovický Budvar pracuje na projekte, ako pretvoriť tradičný pivovarský areál na jeden z najzelenejších v Európe. Na to si prizval sedem architektonických kancelárií, ktoré toto leto odovzdali svoje návrhy. Aktuálne ich vyhodnocuje odborná komisia a pivovar čoskoro predstaví jeden víťazný.

 

V Budějovickom Budvare chystajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Budvar)

Náštevnícke centrum sa významne rozšíri a v budúcnosti obslúži až 200 tisíc návštevníkov ročne. V pivovare jednoduchšie zaparkujete, čoskoro totiž pribudne nový parkovací dom. Na svoje si ale prídu hlavne cyklisti. Český národný pivovar sa chystá pripojiť k miestnej sieti cyklistických chodníkov a jeho návštevu bude možné naplánovať v rámci cyklovýletov po juhočeskom kraji.

To však nie je všetko - medzi najväčšie nové atrakcie, ktoré rozsiahly pivovarský areál otvoria verejnosti pribudne zelený chodník nad strechami pivovaru a vyhliadka. Podľa vízie ozelenejú aj fasády budov, pričom toto riešenie ich prirodzene ochladí v čase letných horúčav.

Zelené technológie zavedie pivovar aj vo výrobe. Rozšíri kapacitu varne, čakajú ho investície do úspory energií a v rámci prechodu na ekologickú výrobu postaví vlastnú fotovoltaickú elektráreň a bioplynovú stanicu.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu