Jeho názov vznikol spojením slov vegan a január. Prvýkrát bol použitý v roku 2014 a odvtedy sa do mesačnej rastlinnej výzvy zapája stále viac ľudí, vrátane Slovákov. Odľahčiť trávenie i planétu sa predsa oplatí!
Chcete sa inšpirovať vegánskou kuchyňou aj vy? Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníte jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudete, aj keď s rastlinnou stravou iba začínate. Vyskúšajte napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes), ktorý vás zasýti a bude chutiť aj vašej rodine. A nezabudnite - všetko potrebné na jeho prípravu zoženiete pod jednou strechou vo vašom Kauflande.
„Sójová smotana sa môže pochváliť nízkym obsahom tuku a ľahkou stráviteľnosťou. Pre jej neutrálnu chuť ju vo svojej kuchyni okrem vegánov a vegetariánov využíva stále viac ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové,“ hovorí Ivka_veggierecipes.
Cestoviny s paradajkovo smotanovou omáčkou podľa Ivky_veggierecipes
Ingrediencie:
2 balenia paradajok krájaných so sušenou bazalkou 400g
olivový olej
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka, morská soľ, mleté čierne korenie, provensálska zmes byliniek
450 g cestovín
100 ml sójovej smotany K-take it veggie
150 g rastlinného syra
100 g rukoly
100 g cherry paradajok
Postup:
Na panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pridáme paradajky, olivový olej, bylinky, soľ a korenie. Dusíme za častého miešania približne 20 minút, kým omáčka nezhustne. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do omáčky pridáme rastlinnú smotanu a syr a varíme, kým sa mierne nerozpustí. Pridáme uvarené cestoviny, posypeme syrom, čerstvou rukolou a cherry paradajkami. Prajeme dobrú chuť!
Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdete v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na vás čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.
- reklamná správa -