Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

The Ladies prichádzajú s veľkou pompou!

Anežka Kara PR článok Zobraziť galériu (3)
Anežka Kara (Zdroj: The Ladies Ensemble)

The Ladies Ensemble je komorné hudobné zoskupenie, ktoré určite netreba nikomu predstavovať. Minimálne milovníkom kvalitnej širokožánrovej hudobnej scény - nie. Pre tých, ktorí ešte nezažili ich podmaňujúci šarm tak hudobný, ako aj vizuálny, ich veľmi radi predstavíme.

Toto inštrumentálne hudobné teleso funguje pod vedením vynikajúcej a medzinárodne úspešnej huslistky a umeleckej vedúcej Anežky Kara, ktorá účinkovala už ako 14 ročná sólistka   so Slovenskou filharmóniou. V roku 2019  účinkovali  Ladies v Paríži na celosvetovom stretnutí OECD. Počas pandémie boli súčasťou krásneho projektu Umenie pod oknami. Každý rok účinkujú okrem iného na poprednom festivale Symfónia umenia. Tento rok prišlo na ich Večer tanga na Štrkovci 600 ľudí. 

Ich hudobná dramaturgia je naozaj nadmieru pestrá a nápaditá. Počnúc klasickou hudbou rôznych časových období, cez operety, muzikály, tangá, jazz, rock, pop, gospel,  až po ľudovú a filmovú hudbu. Čerešničkou na tortičke je však to, že toto hudobné zoskupenie tvoria hudobníci nežného pohlavia, a teda inštrumentalistky ženy. Ich koncerty sú tak pohladením pre dušu, uši, ale aj oči. Ale tam ich čaro ani zďaleka nekončí. Ich najväčšou devízou je ich jedinečný interpretačný koncertný štýl. Zárukou je ich hudobná profesionalita, nakoľko všetky členky ansámblu sú profesionálne hudobníčky. Vyznačujú sa priam až dokonalým precítením hudobných partov a dokazujú tak svojim poslucháčom a divákom,  že klasická hudba nie je ani zďaleka nudná, ale plná života, radosti a emócií, a že populárna moderná hudba v orchestrálnych úpravách získava nový originálny rozmer a príťažlivosť. Od roku 2014, kedy vznikli, odohrali už nespočetne veľa koncertov doma, ale i v zahraničí.

The Ladies prichádzajú s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: The Ladies Ensemble)

A práve teraz sa rozhodli osláviť svoje 10. narodeniny spolu s vami. Tak nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť a príďte ulahodiť svojim zmyslom na slávnostný výročný galakoncert pod názvom The Ladies Ensemble a priatelia. Táto hudobná oslava sa bude konať v sobotu 11. novembra o 18.00 hodine v bratislavskej koncertnej sieni Klarisky. Už samotný názov koncertu napovedá, na čo sa diváci môžu tešiť. Keďže The Ladies sú známe aj tým, že na svoje koncerty si pozývajú zaujímavých hudobných hostí, nebude tomu inak ani teraz. A práve na svoj veľkolepý výročný galakoncert prichádzajú s veľkou pompou v podobe famóznych hudobných interpretov.

Zvučné mená hudobnej scény ako mladá talentovaná sopranistka Mária Štúrová, Peter Adamov - výnimočný spevák, textár a multiinštrumentalista, ďalej famózny gitarista Adam Marec a v neposlednom rade charizmatický James Evans, skvelý multiinštrumentalista, spevák  a skladateľ britského pôvodu, žijúci na Slovensku. Každý z týchto neobyčajných hostí je výnimočný svojim umeleckým prejavom, je známy doma i v zahraničí a každý z nich má za sebou nespočet grandióznych koncertov a ocenení. Títo všetci hostia sa vám v plnom nasadení umelecky predvedú spolu s členkami The Ladies Ensemble (Eliška Podolská, Zuzana Gavorníková, Liga Olosová, Tatiana Vargová, Zdenka Galandová, Alenka Reháková, Zuzana Michalíková a Nikol Adamcová ) pod taktovkou ich líderky Anežky Kara. V dámskom orchestri bude účinkovať aj pánska výpomoc členov orchestra Slovenskej filharmónie – popredný slovenský kontrabasista a basgitarista Robert Vizvári, violista Ludo Kara, violončelista Daniel Baran a perkusionista  Jozef  Banyak.

The Ladies prichádzajú s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: The Ladies Ensemble)

A čo všetko vám prinesú? Na výročnom koncerte zaznejú diela klasickej i filmovej hudby  od autorov ako Vivaldi, Handel, Boccherini, Piazzolla, Morricone či rockové „vypaľovačky“ ako Guns N´Roses, Metallica, Nirvana, kráľ popu - Jackson...ale aj neapolské piesne, piesne muzikálu Notre Dame, gospel, jazz, či keltská hudba!

Tento zážitok si rozhodne nenechajte ujsť a príďte osláviť 10. narodeniny The Ladies Ensemble spolu s ich priateľmi. Partnermi koncertu sú BKISLes Sirènes. Koncert je organizovaný bez sponzorskej pomoci, takže hudobníci vám budú vďační za vašu podporu, ktorú im vyjadríte zakúpením si lístka na ich výročný galakoncert. Vstupenky kúpite v sieti Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu