Je vaša pleť po náročnej zime bledá, povädnutá či dehydrovaná? Niet sa čomu čudovať. Nedostatok slnečných lúčov v kombinácii s chladným počasím a nevyváženou stravou sa môžu podpísať nielen na našej kondícii, ale aj na stave pokožky. Doprajte jej tie správne vitamíny, a už čoskoro vykročíte do ulíc s tvárou rozžiarenou ako jarné slnko!
Koža veľmi rýchlo reaguje na nedostatok spánku, hydratácie alebo vhodnej výživy. Pokiaľ je tá vaša po dlhej zime suchá a precitlivená, so sklonom k zvýšenej tvorbe šupiniek alebo akné, okrem výberu vhodnej kozmetiky nezabúdajte na úpravu jedálnička. Nemal by v ňom chýbať najmä dostatok čerstvého ovocia a zeleniny, bohatého na tie „správne“ vitamíny a vlákninu.
Prečo ich potrebujete?
- Za vitamíny krásy sa považujú vitamíny A, B alebo E.
- Rovnako dôležité je prijímať vitamín C. Nielenže pomáha pri regenerácii buniek, ale zvyšuje aj tvorbu kolagénu, ktorý zabraňuje vzniku vrások a spomaľuje proces starnutia.
- Vláknina zasa pomáha čistiť telo od škodlivých toxínov. Keď sa z tela prirodzene odstránia, vaša pleť bude odolnejšia voči vzniku vyrážok či akné.
Náš tip: Skvelým spôsobom, ako si rýchlo a chutne doplniť zásobu vitamínov, sú čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, pestrý výber kvalitných i cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdete napríklad v Kauflande. Ak siahnete po produktoch pod privátnou značkou K-Bio, môžete si byť navyše istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
Uvarte si minestrone plnú vitamínov podľa Surovej dcérky
Ingrediencie:
4 PL olivového oleja
1 biela cibuľa
4 strúčiky cesnaku
150 g očistenej mrkvy
200 g očistených zemiakov typu B
70 g stopkového zeleru
70 g rajčinového pretlaku
1 ČL oregana
1 ČL tymianu
1 konzerva krájaných paradajok
1 liter zeleninového vývaru
500 ml paradajkovej šťavy s morskou soľou K-Bio
80 g drobnejších cestovín
2 bobkové listy, štipka čierneho korenia
1 ČL soli
1 konzerva bielej fazule
80 g hrachových/fazuľových luskov
80 g cukety
100 g mladého špenátu
2 ČL citrónovej šťavy
bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu
Na strednom ohni opečte na oleji nadrobno nasekanú cibuľu do zlatista. Pridajte roztlačený cesnak a opekajte ešte minútku. Následne pridajte tvrdú zeleninu – mrvu, zemiaky a stopkový zeler, paradajkový pretlak, oregano a tymian. Premiešajte a krátko opečte, kým zelenina nezmäkne. Pridajte nakrájané paradajky, zeleninový vývar a paradajkovú šťavu s morskou soľou K-Bio (polovicu vývaru môžete vždy nahradiť ľubovoľnou zeleninovou šťavou pre extra chuť, vitamíny a farbu). Nechajte ešte 10 minút povariť a pridajte drobnejšie cestoviny, bobkový list, čierne korenie a soľ podľa chuti. Ak máte dostatočne slaný vývar, nemusíte na záver pridávať soľ.
Keď sa zemiaky a cestoviny uvaria, pridajte už len premytú fazuľu, lusky, cuketu a špenát. Dochuťte citrónovou šťavou a ozdobte čerstvou bazalkou, či extra kvapkou olivového oleja. Podávajte s chrumkavým chlebom.
- reklamná správa -