Búrač mýtov Dr. Mark Hyman tvrdí, že tuk nie je zlý, ale dobrý a to je základ, na ktorom napísal aj svoju novú knihu, ktorá sa opäť stala bestsellerom.
Téma tuku v strave sa stala už mnohokrát podkladom pre takzvané Low-carb diéty. Prvou zverejnenou knihou, ktorá sa odborne venovala tejto téme bola už kniha od Dr. Atkinsa v roku 1973.
Hayman tvrdí, že od roku 1970 časť americkej vlády a ich kamaráti z priemyslu opakovane tvrdia, aby sme znížili spotrebu tukov, pretože je to zlé. Poslúchli sme, a tak sme sa pokúšali o tento experiment so znižovaním tukov, len pre to, aby sme prišli na to, že znižovanie tukov vôbec nefunguje.
Prečo je znižovanie tukov v strave zlé?
So stravou bez tukov sa ľudia stávajú čoraz viac tlstejšími a chorejšími. Keďže spotreba tuku klesla, tak prirodzene sme zvýšili spotrebu cukru a iných rafinovaných sacharidov. A práve konzumácia sacharidov spôsobila naše zdravotné problémy a nadváhu, čo opäť viedlo len k nárastu odporúčaní pre nízkosacharidové diéty.
Hayman vás prevedie svetom tukov – a to nielen tukov, ktoré konzumujeme, ale aj správaním sa tukov v tele – a ukáže vám, že tuky prijímané v potrave nespôsobujú tučnotu.
Pozite si fakty, na ktoré narazil Hayman pri liečení a vyšetrení viac ako 200 000 pacientov počas 30 rokov a schudnite vďaka tukom.